DOLAR
32,5908
EURO
34,8058
ALTIN
2.422,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Yazar Ali Nesin’den vakıf mallarına el konmasına ilişkin açıklama: Tarikatın lafıyla hareket edildi

Aziz Nesin’in çocuklar için kurduğu Nesin Vakfı’nın 2 milyon lirasına el konuldu. Ali Nesin, “İsmailağa’ya bağlı tarikat bize saldırdı. Sonra müfettiş gönderildi” dedi ve süreci anlattı.

Yazar Ali Nesin’den vakıf mallarına el konmasına ilişkin açıklama: Tarikatın lafıyla hareket edildi
24.01.2023
132
A+
A-

İstanbul Çatalca’da yazar Aziz Nesin tarafından kimsesiz çocukların eğitimi için kurulan Nesin Vakfı’nın bankada bulunan yaklaşık 2 milyon lirasına geçtiğimiz günlerde el konulmuştu. Söz konusu kararın ardından kurumun eski yöneticisi, matematikçi-yazar Ali Nesin yazılı açıklamayla hem yaşanan süreci hem de İsmailağa cemaatinin nasıl kendilerini hedef gösterdiğini anlattı. Nesin, şunları kaydetti:

“2017 yazında Nesin Vakfı’na komşu 8 dönümlük arazi satışa çıkmıştı. İçindeki villayla birlikte 2 milyon liraydı, ‘kelepir’ sayılırdı. Sahibinin acil paraya ihtiyacı olduğundan bir hafta on gün içinde almalıydık. Vakıf yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu çok ısrar etti, ‘bankadan kredi çekelim’ dedi. Ben hiç sevmem öyle kredi işlerini filan, önce reddettim ama sonra ısrarlarına dayanamadım, zaten ben de istiyordum. ‘Facebook’tan duyuralım, biraz destek gelir, kalan miktarı krediyle tamamlarız’ diye düşündük. Babamın hayallerini ve arazinin bizim için önemini vurgulayan bir yazı yazdık. Çok etkili oldu. Bir iki haftada çoğunluğu düzenli bağışçımız olan dostlarımızın desteğiyle süreci tamamladık.”

“HUKUKA AYKIRI”

Yasalara aykırı hiçbir işlem yapmadıklarını dile getiren Nesin, “İstanbul Valiliği’nin söz konusu işlemin hukuka ve hakkaniyete aykırı yönlerini yeniden değerlendireceğini ve yakın zamanda arazimize konan şerhi kaldıracaklarını umuyoruz. Tabii hukuki prosedür devam ediyor. bağışçılarımızın ve vakfımızın çıkarlarını sonuna kadar koruyacağız” diye konuştu.

Yazar Ali Nesin’den vakıf mallarına el konmasına ilişkin açıklama: Tarikatın lafıyla hareket edildiAziz Nesin çocuklarla birlikte.

Nesin’in açıklamasında İsmailağa cemaatinin vakfa ilişkin hedef alıcı tutumu ve sonrasında yaşananları ise şu sözlerle anlattı:

İSMAİLAĞA İZİ

“Sanırım 2021’de o arazinin komşu arazisine İsmailağa cemaatine bağlı bir tarikat taşındı. Bize karşı düşmanca bir tavır takındılar. Sözlü ve fiziksel tacize başladılar, üzerimize köpek saldılar, çocuklarımızı videoya kaydettiler. Bir süre sonra da valilik, daha doğrusu sivil toplumla ilişkiler müdürlüğü ‘izinsiz bağış kampanyası’ yaptığımız gerekçesiyle vakfa müfettişler yolladı. Bu yazımızı (facebook paylaşımı) kampanya olarak addetmişler… Olacak şey mi? Müfettişler geldi. Onlara bunun sonu ne olabilir diye sorduğumuzda ‘muhtemelen 5- 10 bin liralık ceza gelir’ dediler ama isterlerse gelen paraya da hatta araziye de el koyabilirlermiş. Ama genel kanı bir para cezası geleceği yönündeydi. Müfettişler herhangi bir suistimal olmadığı yönünde rapor vermelerine rağmen akla hayale gelmeyecek şekilde olabilecek en ağır cezayı kestiler.”

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: ,