DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Bayram tatili için ekonomik oteller

Bayram tatili için ekonomik oteller
A+
A-
velux

Yaklaşan Bayram tatilinin turizm sektörüne ivme kazandırması bekleniyor. Oteller yaz sezon öncesi yüzde 40 daha ucuz. Hafta sonun da dahil edilmesiyle 30 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında 5 günlük Bayram tatilini değerlendirmek isteyen tatilciler tatil planları yapıyor. Biz de sizin için son dakika olsa da bütçenize uygun ekonomik oteller derledik.

Bütçesini düşünen ve bütçe dostu bir seyahat hayalini kuran tatilcilerin her daim ilk tercihleri ekonomik otellerden yana oluyor.

Bayramda 4 gece 2 kişi Çeşme’de ekonomik bir otelde konaklamanın maliyeti 1400 TL civarında. Çeşme’de sezon öncesine denk gelen bayram tatilinde ekonomik otellerin 2 kişilik konaklama fiyatı 350 TL’den başlıyor.

Yılın en heyecanla beklenen anıdır tatil…

Özellikle çalışanlar tüm stresinden arınacakları bir seyahate çıkmanın hayalini kurarlar. Bunun için kimi popüler tatil beldelerini tercih ederken kimi ise sessiz, sakin duraklara yönelir. Fakat her şeyden önce bütçesini düşünen tatilcilerin ilk tercihi ekonomik oteller olmaktadır.

Peki nedir ekonomik otel?

İşte bu tesislere dair merak ettiğiniz her şeyi Türkiye’nin önde gelen otel arama motorlarından biri olan Neredekal‘dan derledik. Bayram tatili için ekonomik oteller Bayram tatili için ekonomik oteller Bayram tatili için ekonomik oteller Bayram tatili için ekonomik oteller Bayram tatili için ekonomik oteller

Ekonomik oteller

  • Genellikle gecelik konaklama fiyatı 350 ile 500 TL arası değişen, bunun yanı sıra 750 TL’ye kadar çıkabilen otellere ekonomik oteller denmektedir.
  • Fakat şunu da belirtelim ki bu fiyatlar sabit değildir. Yani örneğin bayram ve resmi tatillerde, sezonda ve hafta sonları bu otellerin fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir.
  • Genellikle oda-kahvaltı konseptine sahip olsalar da erken rezervasyon sayesinde her şey dahil hizmet veren otellerde de ekonomik bir konaklama gerçekleştirmek mümkündür.
  • Ekonomik oteller eğer oda-kahvaltı konseptinde hizmet veriyorlarsa sabah kahvaltıları kontinental, açık büfe ya da serpme olabilmektedir.
  • Tesisler yalnızca konaklama hizmeti veriyorsa da genellikle ek ücret ile kahvaltı servisi verebilirler. Bu nedenle tesislerle iletişime geçerek detaylı bilgi talep edebilirsiniz.

Ekonomik otel kategorileri

  • Pansiyon, hostel, kamping ve apartlar ekonomik oteller kategorisinde yer almaktadır.
  • Uygun fiyatlı olmalarının yanı sıra tüm bu tesisler ziyaretçilerine farklı deneyimler de yaşatmaktadır.
  • Örneğin apartlar ev konforunu aratmazken, kampingler doğayla iç içe bir seyahatin kapılarını açmaktadır.

Siz de uygun fiyatlı bir seyahat için bu tesisler arasında seçim yapabilirsiniz

Daha öce de bahsettiğimiz gibi bazen büyük oteller de ekonomik oteller kategorisinde yer alabilmektedir. Bu da büyük oranda erken rezervasyon fırsatları ile sağlanmaktadır. Bazı durumlarda şirketler tarafından otellere uygulanan büyük indirim fırsatları %50’yi bulabilmektedir.

Tüm bunlardan faydalanabilmek için ise ilk yapmanız gereken hiç şüphesiz seyahatinizi oldukça erken planlamaktadır. Çünkü genellikle kasım ve aralık aylarında ilk dönemi başlayan erken rezervasyonda büyük indirimler ilk aylarda yapılmaktadır. Biz de elinizi çabuk tutmanızı hatırlatıyor, sizlere şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

Bodrum Ev Emlak