DOLAR
32,3159
EURO
35,1191
ALTIN
2.296,14
BIST
9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bodrum esnafı “Adalet istiyoruz” diye bağırdı

Bodrum esnafı  “Adalet istiyoruz” diye bağırdı
A+
A-
polat-galle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı tarihi çarşı merkezinde Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı tarihi çarşı merkezinde Bodrum Belediyesi tarafından çoğunluğu restoran, kafe, bar ve giyim mağazalarının önündeki pergulaların yıkımları gergin başladı. Yıkımlar sırasında kendilerine konu ile ilgili yıkım yapılmadığını belirten esnaf ile zabıtalar arasında gergin anlar yaşandı, olaya polis müdahale etti.

Kaynak Anterhaber.com

Bodrumlu turizmci ve restoran işletmecisi Tuna Altunkaya “Benimde pergulamı kaldırdılar, bahsedilen ve kaldırılan pergola sayısı sadece altı. Ama şu anda onlarca işyerinin pergolası var, onlar niye kaldırılmıyor, adalet istiyoruz” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki tarihi Çarşı Merkezi’nde bulunan restoran, kafeterya, eğlence merkezi, giyim ve süs eşyaları satan işyerlerinin önündeki kaçak yapılar ve pergolalar Bodrum Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü ile zabıta ekiplerinin denetiminde yıkılmaya başlandı.

Bodrum esnafı “Adalet istiyoruz” diye bağırdı

TURİZM SEZONUNA HAZIRLANIRKEN YIKIM EKİBİ İLE KARŞILAŞTIK

Yaklaşık sekiz işyerine ait kaçak yapıların yıkılmaya başlandığı sırada işyeri sahipleri ile zabıta ve belediye memurları arasında gerginlik yaşandı. İşyeri sahiplerinden M.Z. “Bize bugüne kadar yıkım ile ilgili herhangi bir tebligat yapılmadı. Biz turizm sezonuna hazırlık yaparken, birde baktık işyerimizi yıkmaya gelmişler. Biz 20 yıldır burayı kullanıyoruz. Bize daha öncede yasal tebligat yapılsaydı, biz kendimizde burayı kaldırabilirdik, ne aceleleri var. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız” dedi. Bazı esnafın “Hukuk herkese eşit uygulansın adalet istiyoruz” diye tepki gösterdikleri görüldü.

Zabıta ve yıkım ekiplerinin yıkıma devam etmek istenmesi ile birlikte gergin anlar yaşandı. Gerginliği ve olayların büyümesini gelen polis ekipleri önledi.

Bodrum esnafı “Adalet istiyoruz” diye bağırdı

ESNAF OLARAK ADALET İSTİYORUZ

Bodrumlu turizmci ve restoran işletmecisi Tuna Altunkaya “Biz kimseden ayrıcalık istemiyoruz. Sadece adalet istiyoruz. Burayı 15-16 yıldır kullanıyoruz ve gerekli ecrimisilleri ödüyoruz. Evet yapı kaçak olabilir, ama niye durup durup turizm sezonunun açılmasını beklediniz. Tamam benim yerimi yıktılar. Bende sesimi çıkarmadım. Ancak gerek çarşı içerisinde gerekse Neyzen Tevfik Caddesi’nde aynı konumda olan 60’a yakın işyeri var. Bodrum’un hemen her işletmesi ve otelin önünde zaten pergola vardır. Vergimizi veriyoruz, ecrimisil cezalarını da ödüyoruz. Zaten 2-3 yıldır turizm sezonu yaşamıyoruz. Bırakın bu yılki turizm sezonunu atlatalım, sezon sonunda biz kendimiz yıkalım, dedik. Dinletemedik. Yıktılar. Şimdi bende avukatlarım ile birlikte tüm işletmelerin önündeki benzer kaçakları fotoğraflayıp hem yıkılmaz ise hem belediye görevlileri hem de işletmeler hakkında suç duyurusunda bulunacağız, bizim istediğimiz sadece adalet, yani yasaların herkese eşit ve aynı anda uygulanması” diye konuştu.

Bodrum Belediyesi yetkilileri ise kaçak yapılaşma ile mücadelenin yasal düzenlemeler çerçevesinde devam edeceğini belirtti.