DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Her Şey Aleni

velux

Her Şey AleniBodrum nasıl betonlaşıyor üzerinde çok düşünmeye gerek yok bunda hepimizin katkısı olduğu aşikar. Bazıları bu haklarını hoyratça kullanırken, bazıları mütevazi bir şekilde kullanmakta.

Kaçak inşaat, yapı ruhsatına aykırılık, çarpık yapılaşma hak mıdır? Haktır. “Herkes yapıyor ben niye yapmayayım enayi miyim?” diye düşünülüyorsa konu, elbette haktır.

Enayi değiliz emme, bizi her bu hale getiren yöneticilerimizi alkışlamak gerekir. Hem bizi kandırıp oylarımızı alıyorlar, hem de istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Bizde aklımızca güdebileceklerimize oy vermiyor muyuz?

Bu işlerin iktidarı, muhalefeti, bürokratı, yerel yönetimi yok, siyasi düşünceler nemalanma konusuna gelince hepimiz birimiz için oluveriyor.

Bodrum’da hiçbir şeyin kaçak yapıldığı yok… Her Şey Aleni

Yapılaşma ile ilgili kanunda otokontrol sistemi kurulmuş, birkaç hatasıyla birlikte. Bir inşaatı Büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesi, yapı denetim firması, ilgili bakanlık denetleme yetkisine sahipken, kaçak yada ruhsata aykırı yapılması olanak dışıdır.

Bodrum Belediyesi’ni, bazı ihbarlarla ilgili denetlemeye gelen ilgili bakanlık müfettişleri ne yazık ki, dar alanda top çevirmenin ötesine geçemediler.

Asıl sorumlu olan yetkililer dururken, sağından solundan bürokratları görevden almakla yetinip, top saydırmaya devam ediyorlar.

Biri gidiyor, biri geliyor. Bodrum Belediyesi’ni müfettiş dinlenme tesislerine çevirdiler. Sanırım rahatları yerinde, yolluk, harcırah geliri iyi gibi. Kiraların tavan yaptığı Bodrum’da nerede kalıyor müfettişlerimiz acep?

Konuyu burada aralayarak, bir sonraki yazımda detaylandırmak koşuluyla bırakıyorum.

Fotoğraflarını paylaşacağım yerle ilgi Bodrum Belediye Başkanlığının fikrini almak isterim. Bu fotoğraflarda görünen yapılaşma, kazı yasal mıdır? İşlerinizin yoğunluğundan göremediniz mi? Yapı denetim firması ne diyor bu konuda? Yapı denetim firmasını denetleme yetkisi olan ilgili bakanlık taşra teşkilatı, yani il müdürlüğü ne der bu işlere?

Ben sorayım devamını yasal ve teknik açıdan yazarak okurlarımla tekrar paylaşırım.

Vesselam…

Not: Başkan Aras Yüksek Lisans Belgesini ve Harp Okulu Diploması göndermiş, lakin henüz sistem mühendisi olduğuna dair bir belge elimize geçmedi. Bu ve BOTAV konusu beklemede, şimdilik.

 

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları