DOLAR
32,5994
EURO
34,8026
ALTIN
2.503,83
BIST
9.431,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Satılık arsa talebi fiyatları uçurdu

Satılık arsa talebi fiyatları uçurdu
A+
A-
polat-galle

Konut fiyatlarındaki sert artışlar gayrimenkul yatırımında etkilerini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar konut yerine toprağa yatırıma yöneldi. Talep arttı, arsa ve tarla fiyatları hızlı yükseldi.

Bu yılın ilk 6 ayında arsa ve tarla satışları yüzde 20’den fazla artarken, yıllık fiyat yükselişi yüzde 80’i aştı. Bazı illerde fiyat artışı iki katın üzerine çıktı.

Satılık arsa talebi fiyatları uçurdu

Arsa satışında yüzde 21 artış

Düşen faiz, yükselen enflasyon vatandaşın yatırım tercihine yansıdı. Sektör yetkililerine göre, yaklaşık 1 yıldır gayrimenkule yatırım hızlı bir şekilde arttı.

Yılın ilk 6 ayında konut satışları yüzde 31 artarak 726 bine çıkarken, fiyat artışı haziranda yıllık yüzde 160’a çıkarak rekor kırdı.

Rakamlar vatandaşın sadece konut yatırımına yönelmediğini ortaya koyuyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2021’in ilk 6 ayında 225 bin arsa ve 350 bin tarla satılırken,, bu yılın aynı döneminde arsa satışı 274 bin, tarla satışı ise 430 bin adede çıktı.

Arsa satışında yüzde 21, tarla satışında yüzde 23’lük artış yaşandı. Toprağa yatırım konut yatırımını yakaladı.

Yükselen ilgi arsa fiyatlarına yansıdı. Bir gayrimenkul değerleme platformunun verilerine göre, bu yılın temmuz ayında arsa fiyatında yıllık artış oranı yüzde 83’ü buldu.

Satılık arsa talebi fiyatları uçurdu
Antalya fiyat artışında ilk sırada

Fiyat artışında yüzde 180 ile Antalya ilk sırada yer alırken, onu yüzde 131 ile Rize, yüzde 111 ile İstanbul, yüzde 104 ile İzmir ve Muğla takip etti.

Son bir yılda Yalova’da arsa fiyatları yüzde 92, Artvin’de yüzde 81, Giresun’da yüzde 76, Eskişehir’de yüzde 74 ve Denizli’de yüzde 73 artış gösterdi.

velux