haber oku

Kılıç Yine Birinci

Bodrum Haber ~ 21 Şubat 2012 ~ Gündem

Kılıç Holding su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı kategorisinde Türkiye’de yine birinci oldu.

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı, İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Kılıç Holding Yöneticisi Sinan Kızıltan sektörü ve şirket çalışmalarını değerlendirdi. Sektörün hızla büyüdüğünü ifade eden Kızıltan, “Son 10 yılda yaptığımız yatırımlarla çipura ve levrek konusunda Avrupa’da 1. Sıraya geldik. Tüm balıklar arasında Norveç’in ardından ikinci sıradayız. Su ürünlerinde ihracatımızın % 90 ı levrek çipura ve alabalık yani kültür balıkları. Bizim balıklarımız Avrupa’da, Amerika’da, Dubai’de birinci sınıf kabul ediliyor. En lüks restoranlarda satılıyor. Burada hijyen koşullarının yüksek olması ve besleyici olması çok etkin” dedi.

% 48 Artış Yaşandı

Su ürünlerinde artışın çok büyük olduğunu söyleyen Kızıltan,  “2011 de 2010 a göre  % 48 lik bir artış yaşadık. Tüm sektörler arasında su ürünleri olarak en çok artış gösteren sektörüz.  1. Milyar 450 milyon dolar civarında hayvansal ürünler ihracatımız oldu. Bunun 500 milyon dolarını su ürünleri sektörü oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Hedef Rusya’da Büyümek

Avrupa’da birçok ülkeye balık ihracatı yapıldığını belirten Sinan Kızıltan, “İtalya, ispanya, Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz. Rusya’ya 100 milyon dolarlık balık ihracatı yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Gözde Granyöz

Granyöz balığını pazarlarca çok fazla talep gördüğünü söyleyen Kızıltan, “Granyöz balığı (kaya levreği) en hızlı artış gösteren balık. Önümüzdeki yıllarda bu balığın çok hızlı artışlar göstereceğini ifade edebilirim. Özellikle fletosu çok rağbet görüyor” dedi.

Fuarlarda Balık İkram Ediliyor

Tanıtım için birçok fuara katıldıklarını ifade edene Kızıltan, “Tanıtım çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Birçok fuara katılıyoruz. Örneğin Rusya’da 5 bin kişiye balık yedirdik. Önümüzdeki günlerde Dubai’ye gidiyoruz. Mart’ta ise Amerika’da Boston’da fuara katılacağız” şeklinde Konuştu.

Kılıç Yine Birinci

Kılıç Holding’in üç yıldır ihracatta birinci olduğunu belirten Kızıltan, “Şirketimiz, 2011 yılında gerçekleştirdiği ihracatla su ürünleri ve hayvansal mamuller kategorisinde Türkiye’de yine birinci oldu. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen ödül töreninde ödülü Ekonomi Bakanı  Zafer Çağlayan’dan aldık” ifadelerini kullandı.

Personel İhtiyacı Var

Şirketlerinde yaklaşık 900 kişinin çalıştığını ifade eden Kızıltan, “Bölgeden personel ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Bu bölgede işsiz kimse kalmadı. İş arayanları fabrikamızı bekliyoruz” dedi.


Etiketler: , , ,

habere yorum yapın

Yorum yapın: