DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Müşterilerinize ev göstermeden önce neler yapmalısınız?

Müşterilerinize ev göstermeden önce neler yapmalısınız?
A+
A-
polat-galle

Gayrimenkul danışmanları her hafta satılık ev ve kiralık daire arayanların ihtiyaçlarına seslenen ilanları emlak sitelerinde yayınlarken, potansiyel müşterilerin ilanları ile ilgili geri dönüşlerini takip ediyor.

Portföylerindeki emlakların en kısa sürede satışını ve kiralamasını gerçekleştirmeyi hedefleyen danışmanlar için en kritik süreçlerden biri de müşterilerin yakından görmek istedikleri daireleri sergileme zamanı oluyor.

Ev gösteriminde dikkat etmeniz gereken 5 altın kural

Müşterilerinize ev gezdirirken en uygun ortamı yaratmak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekebilir. Ev gezdirdiğiniz kişilerin, o evin potansiyel sahibi olduğunu unutmayın. Müşterileriniz ev gezerken, kendilerini evlerinde hissetmemeli. Bu sahneyi kusursuz bir şekilde hazırlamak ise gayrimenkul danışmanlarının sorumluluğunda… İşte ev gösteriminin 5 altın kuralı…

Müşterilerinize ev göstermeden önce neler yapmalısınız?

1. İlk izlenimin gücüne inanın!

İlk izlenimler her zaman kalıcı bir etki yaratır. Eğer müşterilerinize göstereceğiniz evin bahçesi ya da apartman girişi temiz ve bakımlı değilse, ilk izlenim iyi olmayabiliyor. Satmak ya da kiralamak istediğiniz evin sahibine bu olumsuz konuları düzenlemesini teklif edebilirsiniz. Davetkâr bir girişin ve düzenli görünümün olumlu bir ilk izlenim bırakacağından şüpheniz olmasın.

Elbette dairenin bulunduğu apartmanın girişi için her zaman ev sahibinin yapabileceği pek bir şey olmayabilir. Bu durumda ilk izlenim için önceliğiniz, dairenin giriş kapısı olmalıdır. Sağlam ve şık bir giriş kapısı, evi ziyaret eden müşterilerinizde “güvenli” ve “bakımlı” bir daireyi gezmek üzere oldukları duygusunu oluşturacaktır.

Müşterilerinize ev göstermeden önce neler yapmalısınız?

2. Müşterilerinizin hayal kurmasını sağlayın

Potansiyel alıcılar bir evi ziyaret ettiklerinde, burada aileleriyle birlikte geçirecekleri hayatı hayal edebilmek ister. Ev sahibinin kişisel eşyaları, fotoğrafları, alıcının kendini oraya ait hissetmesinde bir engel oluşturabilir. Ev sahibine özel eşyalarını kaldırmasını, evin tüm bölümlerini temizlemesini önerebilirsiniz.

Böylelikle müşterileriniz; evin içinde kendilerini rahatlıkla hayal edebilir; yapacakları düzenlemeleri ve yerleşim planlarını düşünebilir. Siz de evi satmaya ya da kiralamaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Müşterilerinize ev göstermeden önce neler yapmalısınız?

3. Az sayıda eşya, evin kullanım alanlarını göstermeye yardımcı olur

Eğer ilanınızda yer alan daire eşyalı olmasa bile, dairenin odalarının kullanımını göstermek için yeterli miktarda mobilya kullanabilirsiniz.

Müşterilerinize evi gezdirirken, odalarda az sayıda eşya bulundurursanız, odalarda yerleşimlerini nasıl planlayabilecekleri konusunda fikir sahibi olmalarını sağlarsınız. Ancak çok fazla eşya kullanırsanız, tam tersi bir etki uyandırabilirsiniz. Burada amacınız belli bir tarzı yansıtmak ya da fazla mobilyayla evi boğmak değil; az ve sade eşyalarla evin kullanım alanlarını vurgulamak olmalı.

Müşterilerinize ev göstermeden önce neler yapmalısınız?

4. Açık renk duvarlar ışığı daha iyi yansıtır

Açık renk duvar boyaları, evin ferah ve geniş görünmesini sağlar. Açık, pastel renkler ışığı daha çok yansıttığı için daireyi daha aydınlık gösterecektir. Müşterilerinizin ferah bir atmosfere sahip, aydınlık bir daireden etkilenme ihtimali her zaman daha yüksektir. Bu nedenle daire gösterimlerinde gün ışığının yüksek olduğu saatleri seçmelisiniz. Yine de akşam saatlerinde ev göstermeniz gerekirse, tüm iç mekân aydınlatmalarının çalıştığından emin olmalısınız.

Müşterilerinize ev göstermeden önce neler yapmalısınız?

5. Müşteriler evi incelerken… 

Dairenin kapısını açtığınızda ilk önce müşterilerin giriş yapmasına izin verin. Daireye adım atar atmaz, daire hakkında bilgiler vermeyin. Bırakın satılık ev ile ilgilenenler önce daireyi kendileri keşfetsin.

Bilgilendirmek ve dairenin öne çıkan özelliklerini sıralamak için daire ile ilgili sorular sormaya başlamalarını bekleyin. Bu biraz zaman alabilir. Eğer daireyi bir kişi yerine ailece ziyarete geldiyse, eşlerin kendi aralarında daire ile ilgili kritik yapmalarına fırsat tanımak amacıyla onları dairenin farklı bir bölümünde bekleyin.

Satılık dairenizi gezenlerin görüş ayrılığı yaşadığı bir konu olduğunda, kendilerine söz konusu konu ile ilgili aydınlatıcı bilgi verin ya da öneride bulunun ama sakın akıl vermeyin!

Aktur tatil sitesi