DOLAR
32,5998
EURO
34,8142
ALTIN
2.493,71
BIST
9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Okula yakın evde yaşamanın 5 avantajı!

Okula yakın evde yaşamanın 5 avantajı!
A+
A-
polat-galle

İster ilkokul, ister ortaokul, ister lise ya da üniversite olsun, tüm okulların bulundukları mahalledeki konutların değeri ve yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkileri olduğunu biliniyor.

Eğer ev sahibi olmayı, kiralık bir eve taşınmayı veya doğru bir emlak yatırımı yapmayı düşünüyorsanız, çocuklarınız olmasa bile okula yakın dairelerin pek çok avantajı olduğunu biliyor olmalısınız.

Okula yakın evde yaşamanın 5 avantajı!

Çocuklu aileler için ise okula yakın bir evde yaşamanın sadece maddi olarak değil, pek çok açıdan faydası olduğu bir gerçek.

Zingat Okullar’ı tıklayın, okula yakın evleri bulun

Zingat.com okula yakın ev arayışında olan aileler için geliştirdiği uygulaması Zingat Okullar ile farklı bir deneyim sunuyor. Veliler, Zingat Okullar sayesinde okul öncesi eğitim kurumlarından yabancı dil ağırlıklı okullara, en popüler liselerden ilçelere göre en popüler okullar listesine kadar farklı kademelerdeki okullara hızlıca ulaşabiliyor.

Okula yakın evde yaşamanın 5 avantajı!

Çocuğu için en uygun eğitim kurumu arayışındaki veliler artık okul öncesi, ilköğretim, lise ve özel eğitim kategorilerine sahip Zingat Okullar uygulamasını kullanıyor. Binlerce okulun dâhil olduğu Zingat Okullar uygulaması sayesinde aileler, tercih ettikleri okullar hakkında bilgi sahibi olabiliyor, okul çevresindeki satılık ve kiralık ev ilanlarını kolayca listeleyebiliyor.

İşte okula yakın evde yaşamanın avantajları…

1) Okul çevresindeki evler, pek çok kişi için daha güvenli mahalleler, park olanağı, daha fazla alışveriş alternatifi gibi özellikleri de beraberinde getirir.

Eğer çocuğunuz varsa, okula yakın bir ev bulunduğu konum itibariyle “çocuk dostu bir çevre” özelliği taşır. Çocuklarınızın okul dışı aktiviteleri için daha fazla zaman ve fırsata sahip olursunuz.

2) İsim sahibi ve velilerin çocuklarını okutmak için çaba sarf ettikleri bir okulun çevresinde eviniz varsa, evinizin değeri her yıl yüksek oranda prim kazanacaktır.

3) Evinizi kiraya verme veya satışa çıkarma planını hayata geçirmek istediğinizde bu işlemi kısa zamanda ve yüksek fiyattan gerçekleştirme şansınız artar. Kira geliri elde etmek için ev alacaklar, üniversite çevresinde bir konuta yatırım yaptıklarında kiracı bulma şansları daha yüksek olur. Kiraya verilmesi düşünülmese dahil, bir okulun çevresindeki mahallelerdeki evlerin değeri her zaman artış trendine sahiptir.

Okula yakın evde yaşamanın 5 avantajı!

4) Eğer evinizi okula yakın bir daire arayan çocuklu bir aile kiralayacaksa, bu uzun süreli bir kira sözleşmesi anlamına gelir. Böylelikle konutun kira getirisi aralıksız olarak devam eder. Aynı durum evinizi kiralamak isteyen öğretmenler için de geçerlidir.

5) Yürüme mesafesi gerçeği unutulmamalı… Bir okula yakın yaşamak, öğrenciler ve veliler için öncelikle daha fazla zaman demektir. Eğer okul çağında çocuğunuz varsa okula yakın bir evde oturmak maddi açıdan avantaj taşır. Çünkü okul servisi gideriniz olmayacaktır.

Okula yakın evin zorlukları

“Peki okula yakın evlerin hiç mi dezavantajı yok?” diye soranlar ise, biraz gürültüyü hesaba katarken, okul giriş ve çıkış saatlerinde artan trafiğe göre zamanlarını ayarlamaları gerektiğini düşünüyor olabilir. Bir de otopark problemiyle baş etmek zorunda kalmamak için özel otoparkı olan konut ve sitelerden ev bakmaları önemli olacaktır.

Aktur tatil sitesi