DOLAR
32,5370
EURO
34,9593
ALTIN
2.456,46
BIST
9.880,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Op. Dr. Uzay Yıldırım Kürtaj Ankara

Op. Dr. Uzay Yıldırım Kürtaj Ankara
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bilindiği üzere, on haftayı geçmeyen gebelikleri isteğe bağlı sonlandırmak yani kürtaj işlemi yaptırmak her kadının yasal hakkıdır. Bu hak 24.05.1983 tarihli ve 2827 kanun numarası ile açıklanan Nüfus Planlaması Hakkında Kanun’un 5 ve 6 numaralı maddelerinde açıkça belirtilmiştir;

“Gebeliğin sona erdirilmesi:

Madde 5 – Gebeliğin onuncu haftası doluncaya kadar annenin sağlığı açısından tıbbi sakınca olmadığı takdirde istek üzerine rahim tahliye edilir. Gebelik süresi, on haftadan fazla ise rahim ancak gebelik, annenin hayatını tehdit ettiği veya edeceği veya doğacak çocuk ile onu takip edecek nesiller için ağır maluliyete neden olacağı hallerde doğum ve kadın hastalıkları uzmanı ve ilgili daldan bir uzmanın objektif bulgulara dayanan gerekçeli raporları ile tahliye edilir.

Madde 6 – 5 inci maddede belirtilen müdahale, gebe kadının iznine, küçüklerde küçüğün rızası ile velinin iznine, vesayet altında bulunup da reşit veya mümeyyiz olmayan kişilerde reşit olmayan kişinin ve vasinin rızası ile birlikte sulh hakiminin izin vermesine bağlıdır. “

Ayrıca gebelik sonlandırmak için eş rızası gerekmektedir lakin 18 yaşını geçmiş her kadın böylesi önemli bir konuda kendi kararını kendisi verebilmelidir.

 

Doktorumuz Op. Dr. Uzay Yıldırım tarafından kürtaj Ankara ‘ da kliniğimizde yapılmaktadır.

 

Kürtaj Nasıl Yapılmalı ?

 

Kürtaj öncelikli olarak steril bir ortamda, hastanın ve doktorun konforu sağlanarak ve hasta gizliliği ön planda tutularak yapılmalıdır.

Kürtaj Ankara ‘da kliniğimizde tüm bu şartlar sağlanarak yapılmaktadır.

İşlem sırasında hasta tıbbi durumuna, daha önceki doğum şekil ve sayısına bağlı olarak sedasyon anestezi ile uyutulur ya da lokal anestezi ile bölgesel olarak uyuşturulur.

Anestezi verilmesi tamamlanan hastanın rahim ağzı tek kullanımlık kendisine özel bir spekulum ile genişletilip içine yine tek kullanımlık karmen kanül denilen plastik bir pipet sokulur ve bu pipetin dışta kalan kısmı da negatif basınç yani vakum uygulayan bir enjektöre takılır ve gebelik kesesi herhangi bir ağır ve acı hissedilmeden, kazıma ya da dikiş olmadan 7-8 dakika içinde rahim içinden temizlenmiş olur.

İşlem bitince hasta 15-20 dakika dinlendirilir ve sonrasında günlük yaşantısına geri dönüş sağlayabilir.

 

Kürtaj Öncesi, Sonrası ve Riskleri

 

  • Kürtaj randevusundan en az 5 saat öncesi itibariyle su ve sigara dahil bir şeyler yiyip içmemelisiniz.
  • Kürtaj öncesi kendiniz hakkında ki tıbbi bilgileri mutlaka hocamızla paylaşmalısınız. Çünkü bazı durumlarda ( kalp ya da akciğer rahatsızlıkları, on iki aydan yakın zamanda sezaryen doğum yapmak, uyuşturucu bağımlılığı gibi) işlemi muayenehanede yapmak uygun olmayabilir.
  • Kürtaj yapıldıktan 10 gün sonra sizi kontrole bekliyoruz.
  • İşlemi takip eden 21 gün cinsel ilişki yasağınız bulunmakta. Bu 21 gün süre zarfında denize ve havuza da girmemeli, banyo yapmamalı sadece ayakta duş almalısınız.
  • Kürtaj, her tıbbi işlemde olduğu gibi riskler barındıran bir işlemdir. Olası tüm riskler işlem öncesi size tarafımızca aktarılacaktır.

 

Kürtaj sonrası dikkat etmeniz gereken tüm detaylar geldiğinizde sizinle paylaşılacaktır.

 

Kürtaj işlemi yaptırdıktan sonra yeniden gebe kalmanız için herhangi bir engel yoktur. Hatta korunmadığınız takdirde kürtajdan sonra hemen yeniden gebe kalabilirsiniz. Gebelikten korunma yöntemlerinin hiçbiri %100 etkili değildir. Lakin içlerinde en etkili olan ve kesine yakın çözüm üretenleri spiral tatbiki ve doğum kontrol haplarıdır. Bunlardan hangisinin sizin durumuna uygun olduğunu hocamızla görüşebilir ve bunun sonucunda uygun görürseniz işlem sırasında spiral taktırabilirsiniz.

 

Kürtaj Ankara ‘da muaynehanemizde yapıldığı sırada eğer daha önceden yaptırmadıysanız ya da zamanı geldiyse smear ve hpv testlerinizi de işlem sırasında yaptırabilirsiniz. Tüm bunların siz uyurken yapılıyor olması sizin için çok konforlu bir süreç olacaktır.

 

Kürtaj işlemi için kliniğimizde 8 haftaya kadar 1500 TL, 8 ve üzeri 10 haftaya kadar 1750 TL ücret alınmakta olup bu ücrete muayene, anestezi, işlem ve kontrol dahildir.

 

polat-galle