DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Üniversite öğrencilerine ev kiralamanın 10 püf noktası

Üniversite öğrencilerine ev kiralamanın 10 püf noktası
01.09.2021
1.297
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanması ve üniversitelerde yüz yüze eğitime geçileceğinin kesinleşmesi ile birlikte üniversite öğrencileri ve aileleri için kiralık ev arayışı hızlandı. Bu maraton sadece öğrenciler ve aileleri kadar gayrimenkul danışmanları için de ayrı bir önem taşıyor.

Bu dönemde emlak sitelerinde özellikle üniversiteye yakın kiralık ev ilanları öne çıkarken, gayrimenkul danışmanları da ev kiralamalarını artırmayı hedefliyor.

İşte öğrencilere üniversiteye yakın ev kiralamalarını artırmanın 10 püf noktası…

1) Üniversite öğrencileri özellikle kiralık daire pazarında önemli müşterilerdir. Yol masrafının olabildiğince az olmasını tercih ettikleri için okula yakın evler ararlar. Bu aramaların yoğunlaştı bu dönemde siz de kiralık ev ilanlarınız arasında okullara yakın olan kiralık konutları gözden geçirip, “üniversiteye yakın” açıklamasını ekleyebilirsiniz.

2) Öğrenciler için eşyalı daireler az masraflı ve konforlu bir seçenektir. Eşyalı kiralık daire ilanlarınızı daha ilgi çekici hale getirmek için kiralık konut özelliklerinin başlığında mutlaka “eşyalı” olduğunu belirtmelisiniz.

 

3) Potansiyel müşterileriniz; tek kişi yaşayacaksa 1+1 daireleri, birden fazla öğrenciye ise kişi sayısına göre 2+1 veya 3+1 daireleri önerebilirsiniz.

4) Uzman olduğunuz bölgedeki güncel kiralık daire fiyatlarını Zingat.com Bölge Raporu sayfasında inceleyip, kiralık konut ilanlarınızı buna göre yeniden güncelleyebilirsiniz. Eğer portföyünüzdeki kiralık daire fiyatlarıyla, bölgenizdeki kiralık daire fiyatları arasında fark varsa, ev sahibi ile görüşüp fiyat değişikliğine gidebilirsiniz.

5) Portföyünüzde uzun zamandır kiraya veremediğiniz daireler varsa, ev sahibi ile görüşüp evin değerini artırmak adına planlama yapabilirsiniz. Örneğin; daire içinde eksik olduğunu düşündüğünüz boya, mutfak ve banyo yenilemesi için ev sahibiyle anlaşıp, evin kira değerini artırabilir ve hızlı kiraya verilmesini sağlayabilirsiniz.

6) Öğrenciler için önemli bir nokta da kiralayacakları evin uygun fiyatlı olmasıdır. İlanlarınızda uygun fiyatlı dairelerinizi ön plana çıkarmak için kira bedelinin uygunluğunu vurgulayabilirsiniz.

7) Kiralık ev arayışında olan üniversite öğrencilerinin bütçeleri kısıtlı olabileceği için pazarlık yapmak isteyeceklerdir. Depozito, gayrimenkul danışmanının komisyonu gibi giderlerde taksit imkânı arayabilirler. Öğrencilerle çalışırken, ödeme koşullarında onlara kolaylık sağlamanız, sizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyabilir.

8) Üniversitelerle aynı ilçede yer alan kiralık ev ilanlarınızın ulaşım kolaylığı olduğunu belirtebilirsiniz. Örneğin; “Üniversiteye metroyla sadece bir durak”, “Üniversiteye 10 dakika uzaklıkta” gibi. Üniversitelere yürüme mesafesinde olan evlerin fiyatları yüksek olabileceği için üniversitenin bulunduğu ilçede yer alan ve ulaşım araçlarıyla rahatlıkla ulaşılabilen kiralık evlere talep yoğun olabilir.

9) Sıfır ve akıllı daire fiyatları diğer dairelere oranla daha pahalı olabilir ancak birden fazla öğrenci bir ev kiralamak istiyorsa, kira bedelini ödemekte zorlanmayabilirler. Aynı zamanda akıllı daireler, gençlerin hayatını kolaylaştıracak unsurları barındırdığı için ilgilerini çekebilir ve aileleri de bu evleri daha güvenli bulacağı için tercih edebilir.

10) Öğrencilerin kiralık ev arayışında bir tercihi de şehir merkezine yakın olmaktır. Sosyal hayatlarını devam ettirebilecekleri, şehir dışına, ailelerin yanına gitmekte zorlanmayacakları merkezi bölgelerden kiralık ev seçeneklerini sunabilirsiniz.

polat-galle