DOLAR
32,5883
EURO
34,8740
ALTIN
2.498,94
BIST
9.666,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Bodrum Yalıkavak Gezilecek Yerler

Bodrum Yalıkavak Gezilecek Yerler
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Yalıkavak Gezilecek yerler arasında ünlü plajları, lüks marina ve gözde tatil siteleri bulunmaktadır. Yalıkavak’a gelmediyseniz mutlaka keşfedilmeniz gereken bir yer. Yalıkavak manzarasında güneş oldukça güzel batıyor. İsterseniz deniz kenarında kahvenizi içerken keyif yapabilir, isterseniz Bodrum yat kiralama ile tatilinize güzellik katabilirsiniz.

Yalıkavak Marina (Palmarina)

Yalıkavak’ın lüks oluşu ile bana göre en büyük ve iyi marinasıdır. Yüz markayı aşkın markaya hizmet vermektedir. Bunların başında gurme restoranlar, barlar, kafeler, kulüpler, çeşitli eğlence mekanları ve 2 tane de otel bulunuyor. Yalıkavak Marina yaklaşık 650 yatı misafir etme kapasitesine sahip. Fazlasıyla lüks bir marina olduğu için yatlarda bir o kadar lüks. Önceden gördüğümüz yatlar yanlarında oyuncak gibi kalıyor. Old Town kısmında ise  Nusret, Xuma, Fenix, Rolex, Dior gibi dünyaca ünlü markaları burada görebilmeniz mümkün. Yalıkavak Marina’da yazın ilgi fazlasıyla yoğun oluyor. Araç park sorunu yaşayabilirsiniz bu yüzden aracınızı ara sokaklara ya da ücretli otoparklara park edebilirsiniz. Bodrum tekne turu başlangıç noktalarından biri burası da.

Tilkicik Plajı

Yalıkavak merkezde yakın konumu ile Tilkicik Koyu birçok otelin, sitenin ve restoranların olduğu bir koy. Tilkicik Koyu oldukça temizdir. Deniz zemini ve sahil kısmında ufak tefek çakıl taşları var. Denizi çok güzel sadece bazı kısımlarda yosun olabiliyor. Bu yosun ve çakıl taşları denize girmeniz için problem değil.

Yalıkavak Halk Plajı

Otellerin plajları arasında kalan Yalıkavak Halk Plajı oldukça küçük bir plaj. Burada sadece 15 adet şemsiye bulunuyor fakat şezlong yok. Oldukça küçük bir halk plajı. Tuvalet, soyunma kabini yok. Deniz temiz, plaj ise çakıl ve kum karışımından oluşuyor. Yalıkavak halk plajının herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.

Ponormus Kaya Mezarları

Panormus kaya mezarları gitmek isterseniz şunu bilmenizi isterim ki mezarlık oldukça bakımsız durumdadır. Üzerinde çok fazla yazılar yazılmış, çöpler bırakılmış. Tarihi ve doğal güzelliklerimize sahip çıkmak bizim elimizde. Bu mezarlar en kısa zamanda gün yüzüne çıkartılmalıdır. Mezar hırsızlarının verdiği tahribat sebebiyle de bu halde olduğu söylentiler arasında. Likya, Karya ve Lidya dönemlerinde gömülerin yapıldığı düşünülüyor.