DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

10 ülkede emlak ofisi açılacak!

10 ülkede emlak ofisi açılacak!
A+
A-
polat-galle

10 ülkede emlak ofisi açılacak!

Yabancıya konut satışını artırmak için toplam 10 ülkede 12 tapu temsilciliği açılacak. İlk tapu temsilciliği uygulaması Berlin’de başladı. Şimdi sırada Hollanda, İngiltere ve Rusya var…

Konut satışını artırmak için düğmeye basan hükümet, bu kapsamda, 10 farklı ülkede 12 tapu temsilciliği açacak.

Geçtiğimiz yıllarda, gayrimenkul neredeyse alıcı ve satıcının oraya gitmesi gerekiyordu. İşlemler de tapu müdürlüğünde yapılıyordu. Hükümet kuracağı temsilciliklerle bu zorunluluğu yok edecek. Taşınmaz, alıcı ve satıcı farklı yerlerde olabilecek. Bu kapsamda konut almak isteyen yabancıların Türkiye’ye gelmesine gerek kalmayacak. Bu sayede bürokrasi azaltılacak ve vatandaşın işlemleri kolaylaşacak.

BERLİN’DE BAŞLADI

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberine göre; yurt dışına açılacak olan tapu merkezlerinin pilot uygulaması Berlin’de başlamıştı. Berlin Başkonsolosluğu’nda kurulan Berlin Tapu ve Kadastro Temsilciliği ile Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye’de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar tapu işlemlerini yapabiliyor. Alım işlemlerinin dışında intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi işlemleri de bu temsilcilikte yapılabiliyor. Temsilcilik açılacak diğer ülkelerde ise orada yaşayan Türk vatandaşları ve taşınmaz edinen yabancıların sayısı dikkate alınacak.

40 BİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Yabancılara 2019 yılının ilk 9 ayında 32 bin konut satıldı. Yılsonuna kadar bu sayının 40 bini bulması beklenen satışlardan 35 milyar TL gelir bekleniyor.

İNGİLTERE HOLLANDA RUSYA…

Tapu ve kadastro temsilciliklerinin Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar ve Türk Cumhuriyetleri’nden 2 ülkede kurulması planlanıyor.

polat-galle