DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

4. Göcek Çıntar Mantarı Toplama Yarışması yapıldı

4. Göcek Çıntar Mantarı Toplama Yarışması yapıldı
polat-galle

4. Göcek Çıntar Mantarı Toplama Yarışması yapıldı

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Fethiye ilçesinde “4. Göcek Çıntar Mantarı Toplama Yarışması” düzenlendi.

Göcek Mahallesi Püren Düzü mevkisinde, Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, yöre halkı arasında “Menne” olarak da bilinen çıntar mantarını toplama yarışmasına 35 kişi katıldı.

Yarışmacılar, dağlık alanda yaklaşık 4 saat boyunca en büyük, en ağır ve sayı olarak en fazla mantarı toplayabilmek için kıyasıya yarıştı.

Yarışmada, kilogram kategorisinde 5 kilo 58 gramla Çiğdem Tombak, sayı kategorisinde 167 mantar ile Salim Sarı birinciliği elde etti. En büyük mantar dalında ise bulduğu 14 santimetre çapındaki mantar ile Ramazan Çevik birinciliği elde etti. Daha sonra toplanan mantarlardan yapılan yemekler yenildi.

Derneğin başkanı Onur Ugan, bu mantarın sonbahar yağmurlarının ardından güneşli günlerle birlikte özellikle çam ormanlarında yetiştiğini söyledi.

Çıntarın besin değerinin çok yüksek olduğunu anlatan Ugan, “Çıntar toplama kültürünü genç nesillere de aktarmak için her yıl etkinliğimizi düzenliyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarla doğada keyifli vakit geçiriyoruz.” diye konuştu.

Bodrum Ev Emlak