DOLAR
32,3355
EURO
35,2046
ALTIN
2.246,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

6 soruda Enerji Kimlik Belgesi!

6 soruda Enerji Kimlik Belgesi!
polat-galle

6 soruda Enerji Kimlik Belgesi!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Başvuruda istenen belgeler nelerdir? Hangi kuruluştan alınır? Başvuruyu kim yapacak? Daire başına ücreti ne olacak? Geçerlilik süresi kaç yıl olarak belirlendi? İşte 6 soruda Enerji Kimlik Belgesi…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Ocak 2020 itibarıyla binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiralama işlemlerinde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenme şartının aranacağını açıkladı. Milliyet’te yer alan habere göre; Bakanlığın açıklamasında “1 Ocak 2020 itibarıyla binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmiş olması şartı aranacaktır. Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi Enerji Kimlik Belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir” denildi.

Gerekli koşulları yerine getirdikten sonra bakanlık tarafından onaylanan Enerji Kimlik Belgesi, apartman girişinde herkes tarafından görülecek bir yere asılacak.

1-Başvuruda istenen belgeler nelerdir?
Belge çıkartmak için mimari proje, ısı yalıtım projesi, mekanik tesisat projesi ve elektrik projesinin ilgili kuruluşa verilmesi gerekmektedir.

2-Enerji Kimlik Belgesi nedir?
Enerji Kimlik Belgesi, binaların yapı kalitesini enerji tasarruf edebilme kapasitesine göre sınıflandıran bir belgedir. Bu belgede binalar A’dan G’ye kadar 7 aşamada sınıflandırılır. A sınıfı en tasarruflu binayı, G ise ısı tasarrufu açısından en kötü binayı sınıflandırmakta kullanılır.

3-Hangi kuruluştan alınır?
Enerji Kimlik Belgesi çıkartmak isteyenler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın internet sitesinde listesi verilen kuruluşlardan birine başvurarak, belgeyi çıkartacak.

4-Başvuruyu kim yapacak?
Yeni yapılan binaların başvurusu müteahhit tarafından, kullanılmakta olan binalarda ise başvuru apartman yöneticisi tarafından yapılacak.

5-Daire başına ücreti ne olacak?
Enerji Kimlik Belgesi çıkartmanın standart bir fiyatı yok. Binanın toplam kapalı alan metrekaresi üzerinden ücretlendirme yapılacak. Bina için çıkartılan toplam ücret, daire sahiplerine, daire büyüklüklerine göre bölünerek hesaplanacak.

6-Geçerlilik süresi kaç yıl olarak belirlendi?
Enerji Kimlik Belgesinin geçerlilik tarihi 10 yıl olarak belirlendi. Ancak binada mantolama yapılması halinde enerji kimlik belgesi yeniden çıkartılacak.

Aktur tatil sitesi