DOLAR
32,5724
EURO
34,9700
ALTIN
2.445,74
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

ABD’li teknoloji devleri koronavirüs için birleşti

ABD’li teknoloji devleri koronavirüs için birleşti
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle birçok şirket, salgının önlenmesine yardımcı olmaya çalışıyor.

Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri de ABD oldu. Ülkede toplam vaka sayısı 70 binlere yaklaşırken, ölü sayısı ise bini geçti

Gates Vakfı destekli Seattle Coronavirus Değerlendirme Ağı (SCAN), şu günlerde şehir sakinlerinden örnekler alarak, enfeksiyon olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor.

anazıb

AMAZON’DAN YARDIM ALIYOR

Amazon’un tıbbı sağlık kolu Amazon Care ise, kitlerin teslimatı için Gates vakfına bağlı SCAN şirketine yardımcı oluyor. Amazon Care, insanların evlerine test kitlerini gönderiyor ve daha sonra bu kitleri geri toplayarak SCAN’e teslim ediyor. Herhangi bir virüs tespit edildiğinde ise sağlık çalışanlarıyla iletişime geçiliyor.

Amazon ile SCAN arasındaki bu ortaklık, koronavirüs ile mücadelede geç kalan ABD’de test sayısını artırmaya yardımcı olacak.

billgates

BILL GATES İSTİFA ETMİŞTİ

Bu ayın başlarında Bill Gates, hayırseverliğe odaklanmak ve işlerine bu yönde devam etmek için Microsoft’un yönetim kurulundan istifa ettiğini açıklamıştı.

Instagram: @eshteknoloji

ABD'li teknoloji devleri koronavirüs için birleşti

ABD'li teknoloji devleri koronavirüs için birleşti

ABD'li teknoloji devleri koronavirüs için birleşti

velux