DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Ahmet Aras ve TEDxBodrum

Ahmet Aras ve TEDxBodrum

Ben yazmak istemesem de, “illa beni yaz” diye malzeme veren Sayın Ahmet Aras’ı, Bodrum Belediyesi nasıl yönetilemez başarısından dolayı, kutlamak istiyorum.

Bazen; ” Hiç mi olumlu bir yanı yok, onları neden yazmıyorsun?” gibi, gereksiz eleştiriler gelmiyor değil. Buna yanıt Süleyman Demirel’in tarzıyla verilirse, yerini bulur gibime geliyor.

Var da biz mi yazmadık…

Bir meclis toplantısı yapılıyor, en az olumsuz gördüğüm iki ya da üç konu oluyor. Yazsan bir türlü, yazmasan başka. Ben yine de olumsuzu yazacağım. Olumluyu, bünyesinde bulundurduğu onlarca belediye gazetecisi var, onlar yazsın.

“Yaşa, var ol başkanımız! Ne eylersen, güzel eylersin.” diye her gün, geçte olsa, haber servisi yapsın dursunlar. Belediyenin servis ettiği haberleri Başkan Aras okuyor mu bilmem, umarım okumuyordur.

Bodrum’a her yeni gelen, Bodrum’u yeniden keşfetmeye çalışarak, fetvalar vermeye özen gösteriyor. Bir tek akıl, onlarda toplanıyor. Gazetecisi, sosyal medyacısı, bürokratı, Başkan Aras’ın bulup getirdikleri…

Bodrum’u sanki onlar aydınlatacak…

Çıkmış biri; 2025-2030 Bodrum ve Ahmet Aras’ın yapacaklarını anlatıyor. Sanki Bodrum’da hiç proje geliştirilmemiş gibi, yapılması gerekenleri anlatırken, 20 yada 25 yıl öncesinden beri Bodrum gündeminde olan projeleri, yeniymiş gibi anlatıyorlar.

Bodrum köy değil. Unutmayın! sizde muhtar değilsiniz.

Başkan Ahmet Aras’ı parlatıyoruz diyerek, kendi reklamlarını yapan yöneticilerin yaptıklarından Başkan Aras mutlak haberdardırlar. Önce; bu şahısların yapılan atamalarının yasalara uygun olup olmadığını kamuoyuna anlatın, sonrasına bakarız.

Bu günkü mevzu nedir?

Bugün, dünden olan bir organizasyonun, Sayın Aras tarafından reklamının yapılması. Benzer olayı daha öncede, Bodrum Spor için kurulan şirket ile ilgili yaptı, lakin Bodrum yararınadır diye göz ardı ettik. “Bodrum Spor için kurulan şirketin hisselerini alın.” gibi Belediye Meclis toplantısı bitiminde, tavsiyede bulunmuştu.

Dün Sayın Ahmet Aras Bodrum’da “Kültürel Hegemonya” konulu TEDxBodrum tarafından organize edilen bir toplantıya katıldı.

“Bodrum’un kültürel gündemini değiştirmek veya ileriye taşımak mümkün mü?” Sorusuna yanıt aranılan toplantının içeriğine girmeyeceğim, isteyen istediği toplantıyı Bodrum’da gerçekleştirebilir ki, haklarıdır.

Lakin

Bodrum, Bodrum dışından insanların tepeden bakışlarıyla yönlendirilecek bir kent değildir. Bu söylemim kulaklarına küpe olsun. Bodrum, onlarca şiddetli depremlere maruz kalmış ve halen ayakta, Krallar, Prensesler nerede, hepimizin malumu.

Benim asıl kaygım, bu organizasyonun sponsorlarından birisinin Bodrum Belediyesi olmasıdır. Organizasyon öncesi Bodrum Belediyesi ve Başkan Aras’ın sosyal medyalarından reklamının yapılması ve beraberinde toplantı sonrası organizasyonun haberinin, yine Belediye Basın Bürosundan servis edilmesi.

“Ne olmuş ne var bunda ?”

“Öküz altında buzağı arama” gibi, içi boş laflar söyleyenler olabilir yazımı okurken. Ben elbet buzağı aramıyorum.

Aradığım net…

Her ne kadar, kar amacı olmayan bir organizasyon olduğu varsayılsa da, bu işi yapan bir hayır kurumu değildir. Ve giriş biletleri kişi başı 140 TL dir.

Beni ilgilendiren yanı, budur.

Aslen vergi mükellefi midir? Bilet karşılığı girişlerin nasıl muhasebeleştirildiği ve bu organizasyonu yapan firmanın vergi dairesin neresi olduğu, beni ilgilendirmez. O, Gelirler İdaresini ilgilendiren bir konudur.

“Kar amacı gütmüyorum” diyerek onlarca sponsorun olduğu ve baş rolünü Başkan Aras’ın üstlendiği bu organizasyonun sonucunda, bir fayda sağlanmıştır. Yok “geliri ben şuraya, buraya bağışlayacağım.” denilse dahi, bağışlarında vergiden düşüldüğünü hepimiz biliyoruz.

Sayın Başkan ;

Yaptığınız bu reklam, kamu yöneticisi etik değerlerine uymamaktadır. “KAMU GÖREVLİLERİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ İLE BAŞVURU USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK” açın özellikle 14. Maddeyi okuyun, sonra yaptığınızın doğru olup olmadığına karar verin.

Başkan Aras, kendi sosyal medyasında ve Bodrum Belediyesine Ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda girişi paralı olan bir toplantıya katılacağını, konuşmacı olduğunu ve yerini bildiriyor. Paylaşmış olduğu afişte ise “Biletler ve Detaylı Bilgi İçin TEDXBODRUM.ORG yazıyor” gizli reklam diyeceğim ama, bu alenen reklamdır.

Yarın Bodrum’dan veya Bodrum dışından firmalar size gelse, “Bizimde ürünlerimizin reklamını yapın.” dese ne diyeceksiniz Sayın Başkan?

“Yok, biz Bodrum’u konuştuk, tartıştık.” mı diyeceksiniz? Bodrum’u kimlerle ve nasıl tartıştınız, bunu da anlatırsanız sevinirim. Yoksa, Tarım konferansında olduğu gibi, burada da bazılarının Bodrum’da tatil yapmasına mı vesile oldunuz?

“Bodrum’un ilk TEDx etkinliğinde ‘Kültürel Hegemonya’yı konuştuk. Bodrum’un kendine özgü dokusuyla harmanlanan ve Bodrum’u çok özel kılan kültürel zenginliğini konuştuk. Birbirinden değerli konuşmacılardan ilham alan, enerjik ve pırıl pırıl bir gençlik vardı karşımızda.”

Diyorsunuz… kimlerle konuştunuz, Bodrum’a ne faydası oldu.

Toplantının içeriğini daha sonra kaleme alacağım. Son günlerde, şuranın üyesiyim beni toplantıya çağırdılar, şu dergide Bodrum haberi yer aldı, Başkan Aras’ın 2025-2030 planları gibi paylaşımlar yapanlar size, zararın ötesinde, inandırıcılığınızı yitirmenize neden olmaktadır.

Bu kişilere karşı, ne gibi bir vefa borcunuz var bilemiyorum( emin olun iyi biliyorum ). Ancak Bodrum’a zararı olan her şeyin, karşısında olunacaktır.

Vesselam…

Ahmet Aras ve TEDxBodrum

Ahmet Aras ve TEDxBodrum

Yazarın Diğer Yazıları