DOLAR
32,5769
EURO
35,0003
ALTIN
2.428,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
26°C

Akıllı konutlar için ‘yapı yönetimi’ kurulacak!

Akıllı konutlar için ‘yapı yönetimi’ kurulacak!
15.01.2020
1.612
A+
A-
polat-galle

Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için ‘yapı yönetimi’ kurulacak…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için ‘yapı yönetimi’ kurulacak.

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberine göre; Akıllı Şehir Mimarisi oluşturularak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve diğer kuruluşların sahip olduğu akıllı şehre yönelik bilgi ve birikim paydaşlara sunulacak. Böylece Akıllı Şehir Projesi çerçevesindeki ihtiyaçlar karşılanacak. Yapılacak eylem planıyla çevrenin korunması ve ekonomi kaynaklarının verimli kullanılması hedefleniyor. Projede yerli teknolojinin kullanılacak. Projede, yapılarda enerji verimliliğini sağlayacak adımlar atılacak. Acil durum ve erken uyarı sistemleri ile olağan dışı durumlarda en hızlı müdahalenin yapılmasıyla, afet durumlarında kayıplar azaltılacak. Uzaktan güvenlik kontrol sistemleri, afet hayat odaları ile sığınaklar, mobil sensörler gibi uygulamalar devreye sokulacak.

ENERJİ TÜKETİMİ AZALTILACAK

Akıllı Şehir Projesi kapsamında inşa edilecek konutlarda yenilenebilir enerji ve akıllı aydınlatma sistemleri kullanılarak, çevre dostu yeşil binaların sayısı artırılacak. Yapılarda uygun havalandırma sisteminin kullanılmasıyla, sıcaklık düzeyi otomatik ayarlanacak. Böylece bina için hava kalitesi artacak ve enerji tüketimi azalacak. Entegre Atık Sistemi, Atık Altyapısı, Gri Su ve Mor Şebeke sistemlerinin kullanımının genişletilmesiyle birlikte atıkların yerinde ayrıştırılması sağlanacak. Mevcut binalara deprem risk gruplaması yapılarak iyileştirilecek. Sel ve taşkınlardan en az etkilenmek için taşkın varilleri, yeşil çatı, geçirimli beton çözümleri yapılacak.

Aktur tatil sitesi