DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Ankara Metro Hattı

Ankara Metro Hattı
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi kapsamında hizmete açılan metro hattı Ankara genelinde ulaşımı büyük oranda rahatlatan bir ulaşım aracıdır.  Trafiğin önemli bir yükünü kaldıran metro hatları trafikte oluşacak araç sayısını yarı yarıya indirir. Birçok anlamda büyükşehirlerin kurtarıcısı olan metro hatları özellikle büyük merkezli illerde çok büyük anlamda ulaşıma katkı sağlamaktadır . Ankara genelinde yer altından işleyen metro düzeni caddelerde trafiğe hiçbir şekilde etkilememesi gibi nedenlerden dolayı oldukça memnuniyet sunar.

Ankara Genelinde Hizmet Veren Duraklar

Ankara metro hattı Ankara’nın tüm genelini kapsar. Hem semtte en az iki durağın bulunduğu metrolar günün büyük bölümünde aşırı yoğunluğa ulaşır. Güvenilir taşıma aracı olmasından dolayı sıkça tercih edilen metrolar kısa sürede ulaşım imkanları sebebi ile de tercih edilmektedir . Şehrin her noktasında konuşlanan metrolar öğrencilerin ve yaşlıların en sık olarak tercih ettikleri ulaşım ağıdır. Konforlu yapısı ve sarsmayan yolculuk keyfi nedeni ile her yaş grubu tereddüt etmeden metro hatlarını tercih eder  Ankara’nın en kalabalık semtlerinde başlayan yapılanma sakin köşelere kadar ilerlemiştir ve bugün Ankara’nın her semtinde mutlaka bir metro hattı bulunmaktadır.

Ring Seferleri ile Kolay Ulaşım

Ankara metro durakları arasında ücretsiz olarak hizmet veren ring seferleri ile metroya uzak mesafede oturan sakinler kolayca metroya erişim sağlayabilir. İki metro arasındaki mesafeyi kapatan ringler belediye tarafından ücretsiz olarak taşıma hizmeti sunar. Her durak için özel verilen ring seferler gün içerisinde belirli aralıklar ile yolcu toplar ve duraklara ulaştırır.

Metro Bağlantı Noktaları

Ankara metro hatları geniş hizmet ağı ile takdir toplar. Ankara’da her noktada mutlaka bir metro tüneli bulunmaktadır. Metrolarda ana toplanma durağı Kızılay olarak belirlenmiştir. Her metro, seferini Kızılay hattı üzerinde tamamlar. Kızılay bölgesinden ise şehrin dört bir yanına ulaşım sağlayan bağlantı metrolarına geçilerek istenilen bölgelere gidilebilir. Koru, Sincan, Batıkent, Mesa, Eryaman, ODTÜ, Bilkent, Çayyolu, İstanbul Yolu gibi en uç köşelere kadar giden metrolar Kızılay durağından hareket eder. Kızılay’dan AŞTİ yönüne hareket etmek için ise metronun bir alt katına geçerek Ankaray hattına binmek gerekmektedir.

https://www.evalmakistiyorum.com/ankara-metro-duraklari/

https://www.evalmakistiyorum.com/