DOLAR
32,5192
EURO
34,8969
ALTIN
2.428,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C

Antre Dekorasyonu Yaparken

Antre Dekorasyonu Yaparken
22.03.2020
1.081
A+
A-
velux

İlk izlenimler kalıcıdır bu nedenle şık ve düzenli bir antre dekore etmek hem sizin hem de misafirleriniz için önem taşır. Antreniz aynı zamanda misafirlerinize evinizin dekorasyonuna dair ilk ipuçlarını verir. Ev antresi dekorasyon tarzınızı yansıtmalı ve evin diğer odalarıyla bütünlük oluşturmalı.

Peki hem şık hem de düzenli bir antre dekorasyonu nasıl yapılır? İşte antreniz için harika öneriler…

Antre Dekorasyonu

Antre, evlerde giriş kapısının içeriye bakan bölümüne verilen isim. Ayakkabı dolabı, dresuar, puf, ayna vb. mobilyalar evin girişinde yer alır. Antrede bulunan askılık, dolap ya da ayakkabılık zamanla gereksiz eşyalarla dolabilir ve girişte yarattığınız düzeni kaybedebilirsiniz. Düzen olmayınca şık bir görüntü elde etme şansınız da pek yok. İyi düzenlenmiş bir antre ile istediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz.

 

Antre Dekorasyonu Yaparken

Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Antrede bulunan askılar, dolap üstleri genellikle kapıdan girer girmez eşyaların bırakıldığı yerdir. Ancak işlevsel mobilyalarla antrenizi dağınıklıktan kurtarabilirsiniz. Anahtarlar, cüzdan, çanta, ayakkabılar, ceketler… Tüm eşyalarınızı fonksiyonel ürünlerle organize etmelisiniz.

Çekmeceli konsollar dağınıklık yaratabilecek eşyalarınızı saklamak için güzel bir çözüm. Ayakkabılık tercih ediyorsanız, çekmece bölümü olanları kullanabilirsiniz. Giriş kapısının hemen yanında duran puflar, hem dekoratif bir görüntü elde etmenizi hem de yeni bir depolama alanı sağlar. Ayrıca depolama alanı olan pufunuzu ayakkabılarınızı rahatça giymek için de kullanabilirsiniz.

Aynalar, alanınızı daha büyük gösterir ve aydınlık bir görüntü elde edersiniz. Ayrıca dışarı çıkmadan önce son bir kez kendinize bakabilir, kıyafetlerinizi kontrol edebilirsiniz.

 

Antre Dekorasyonu Yaparken

İhtiyaçları karşıladıktan sonra, girişinizi tamamen sizi yansıtacak aksesuarlar ekleyebilirsiniz. Dekorasyonunuzla uyumlu küçük bir halı ve aydınlatma ürünleri sıcak bir hava yaratır.

Giriş koridorunuz, tablolarınız için de uygun bir yerdir. Konsolun üzerini dekoratif objelerle süsleyebilirsiniz. Alanınız genişse çiçeklere de yer açabilirsiniz. Çok fazla alanınız yoksa, duvarları kullanın. Ayakkabı rafları, kancalar, çubuklar, asılı sepetler ve organizatörlerle ayakkabıdan giysilere ve dış mekan aksesuarlarına kadar her şeyi saklayabilirsiniz.

Girişe biri sizin diğeri eşiniz için iki depolama alanı kullanmak işleri kolaylaştıracaktır. Ayarlanabilir raflar tüm ayakkabılara uyum sağladığı için daha pratiktir. Gizlemek istediğiniz eşyaları kapalı dolaplarda, dekorasyonunuza katkı sağlayacağını düşündüğünüz ayakkabılarınızı ise kolayca erişebileceğiniz açık dolaplarda sergileyebilirsiniz.

Açık depolama yöntemlerini kullanırken dağınık bir görünümü engellemek için her gün kullandığınız eşyaları görünür alanlara yerleştirin. Kapaklı çekmeceler ve kutulara daha az kullandığınız ayakkabı ve aksesuarlarınızı koyarsanız dağınıklığı da engellemiş olursunuz.

 

Antre Dekorasyonu Yaparken

Antre Dekorasyonu Fikirleri

Antrenizi şık ve modern biçimde düzenleyebilirsiniz. Ancak farklı bir antre dekorasyonuna sahip olmak istiyorsanız, yaratıcılığınızı biraz daha zorlamanız gerekebilir. Örneğin, orijinal bir giriş istiyorsanız, dekoratif palto askılarını deneyebilirsiniz.

Modern bir görünüm için duvara monte edilen bir dresuar seçebilirsiniz. Özellikle küçük alanlar için duvara monte edilen mobilyalar idealdir. Hem zemini kolayca temizleyebilirsiniz hem de ayakkabılarınızı ya da depolama için kullanacağınız sepetleri dizebilirsiniz.

 

Antre Dekorasyonu Yaparken

Antre Dekorasyon Örnekleri

Rustik dekorasyon tarzını seviyorsanız, eskitme ahşap parçalar tam size göre. Rustik antre dekorasyonunuza ahşap bir bank satın alarak başlayabilirsiniz. Ahşap bankı hasır sepetlerle süsleyebilir, demir kancalarla duvarda hem kullanışlı bir alan yaratabilir hem de hoş bir tarz yakalayabilirsiniz.

Göz alıcı bir giriş masasını antrenizin yıldızı yaparak diğer parçaları sade tutabilirsiniz. Giriş duvarında canlı renklerde duvar kâğıdı kullanmak sıcak bir karşılama sağlar. Siyah beyaz bir duvar küçük bir giriş alanında dahi büyük bir etki yaratabilir. Etkileyici bir izlenim bırakmak istiyorsanız, siyah beyaz duvar kâğıdı tercih etmelisiniz.

Minimalist metal bir çerçeveyle kaplanmış yastıklı pufa eşlik eden; beyaz, turkuaz, sarı ya da kontrast renkler antrenize yepyeni bir hava katmanızı sağlar.

Antre Dekorasyonu Yaparken

Dekorasyonunuza retro bir dokunuşa ne dersiniz? Antika ahşap bir dreseuarı birkaç yastık ve eskitme bir halıyla kombinleyebilirsiniz. Böylelikle geleneksel ve misafirperver bir karşılama hazırlamış olursunuz.

Lüks görünen bir dekorasyon istiyorsanız, siyah deri minderli bir puf harika olabilir. Bej, ahşap ve beyaz tonlarla, her yere uyan çağdaş mobilyalar veya klasik unsurlarla birleştirilebilen parçalar sofistike şık bir dekoru tamamlar.

Antre Halısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Antre dekore ederken dikkate alınması gereken temel kriterlerden biri pratik kullanımlı olmasıdır. Çünkü giriş tanımı gereği, tüm ailenin geçiş yeridir. Bu nedenle giriş halısı, bir yatak odası halısından çok daha fazla aşınmaya maruz kalır ve oturma odasından çok daha hızlı kirlenir.

Dolayısıyla halı, kilim ya da paspas seçimi yaparken hassas malzemeden yapılmış olanları eleyebilirsiniz. Giriş halısının dayanıklı olması uzun vadade çok işinize yarayacaktır. Maksimum dayanıklılık için doğal elyaf halılar tercih edilebilir.

Antreniz için halı seçimi yaparken, kapıları hesaba katmayı unutmayın! Kapı tipini ve açılma yönünü ölçerek halının boyut ve kalınlığına karar verebilirsiniz. Genel bir kural olarak halının çok büyük olmaması önerilir. Duvardan duvara tüm zemini kaplayan bir halı hem esetetik görünmez hem de temizlik açısından zorluk çıkartabilir.

 

Antre Dekorasyonu Yaparken

Antre halısında koyu renkler kolay kolay kir göstermeyeceği için pratik kullanım sağlar. Renkli ve desenli bir halı da giriş için iyi bir seçim olacaktır.

Dekorasyon stilinizi tamamlamak için ise duvar, zemin ve antre mobilyalarının renk ve tarzını dikkate almalsınız. Örneğin, beyaz ve zarif bir koridorda, desenler karakter ekler. Retro çiçekli bir kilim klasik bir stil, geometrik desenler ise modern bir hava verir. Endüstriyel dekorasyon anlayışıyla döşenmiş bir girişe sıcak bir görünüm için etnik desenli koridor halıları tercih edilebilir.

Doğru Antre Aynası 

Giriş aynası hem kullanışlı hem de dekoratiftir, dışarı çıkmadan önce saç stilinize, kıyafetinize veya makyajınıza son bir göz atmanızı sağlar. Yeteri kadar alanınız varsa endüstriyel stil aynalardan ilham alabilirsiniz.

Küçük bir giriş için yuvarlak, kare ya da dikdörtgen bir ayna idealdir. Daha büyük boy aynaları büyük girişler için uygundur. Yine de kıyafetinizi baştan ayağa kontrol etmek için boy aynası şart diyorsanız, ince siyah çerçeveli duvara asılabilen bir ayna küçük alanınızı sıkışık göstermeyecektir.

 

Antre Dekorasyonu Yaparken

Feng Shui’ye Göre Antre Dekorasyonu

Feng Shui, doğayı ve altı bin yıldan fazla bir süredir gelişen evreni anlamakla ilgilenen antik Çin felsefesidir. Aynı zamanda ev dekorasyonunda da uygulanabilen yöntemleri vardır. Feng Shui, evinizdeki doğal potansiyellerle uyumu sürdürmeye yardımcı olan sanat olarak tanımlanıyor.

Giriş, Feng Shui’ye göre evinize enerjinin geldiği yerdir. Bu nedenle antrenizin olabildiğince düzenli olması önemli. Aynı zamanda kullanmadığınız eşya ya da ayakkabıları dolabınızdan çıkarmalı, antre dolabınızda sadece mevsime uygun eşyalarınızı tutmalısınız.

 

Antre Dekorasyonu Yaparken

Evinize gelen enerjiyi geri göndermemek için giriş kapınızın tam karşısında ayna bulundurmayın. Aynı şekilde sivri yapraklı ve dikenli bitkiler de negatif enerji oluşturabileceği için Feng Shui’ye göre antre dekorasyonu için uygun değil. Ancak taze ve renkli çiçekler şans getirir ve yeşil bitkiler zenginliği ve bolluğu sembolize eder.

Dış kapının yemek masası, yatak odası ve banyonun giriş kapısına bakması bu inanışa göre doğru değildir, bereketi kaçırır. Kapı açılır açılmaz saatle karşılaşmanın ise huzursuzluk hissi vereceğine inanılır. Antre duvarına asılacak dekoratif objeler ise pozitif enerji veren nazar boncuğu, fil figürleri olabilir.

Aktur tatil sitesi