DOLAR
32,4265
EURO
34,4643
ALTIN
2.488,00
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

Atatürk Kültür Merkezi’ne HAYIR

Atatürk Kültür Merkezi’ne HAYIR
Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediyesi Ak Partili ve MHP’li belediye meclis üyeleri, Kasım ayında yapılan toplantıda Konacık Mahallesinde yer alan “Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nin” adının “Atatürk Kültür Merkezi” olarak değiştirilmesi önergesi vermişti. Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonuna havale edilen teklif, bugün tekrar meclisin gündemine geldi. 

Komisyon üyelerinin oybirliği ile verdiği olumsuz karar, CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin evet oylarıyla kabul edildi. Komisyonun kararına Ak Parti ve MHP’li üyeler ise ret oyu verdi.

Burada söz alan CHP’li meclis üyesi Mustafa Coşkun, “Bu konuda hassasiyet gösteren sayın meclis üyelerime çok teşekkür ederim. Yaptığımız değerlendirmede Bodrumlu hemşerimiz Herodot’un tarihin ve kültürün babası olarak Dünya nezdinde kabul edilmiş bir şahsiyetin isminin 2015 yılında verildiği kültür merkezinden kaldırılmasını çok doğru bulmadık. Belediyemizin yapacağı diğer projelere Atatürk isminin verileceği bilgisini size vererek bu konuda kararımız olumsuz olmuştur. Ancak arkadaşlarımızın duyarlılığına tekrar teşekkür ediyorum. Aynı duyarlılığın bir çoban ateşi olmasını arzu ediyorum ve bu arkadaşlarımızın temsil ettiği siyasi partilerin genel politika uygulamalarında da, yapılan büyük devlet projelerinde, örneğin yıkılan Atatürk Havalimanı isminin, örneğin yıkılan Konya Atatürk Stadyumu isminin, örneğin yıkılan Bursa Atatürk Stadyumu isminin, Büyükşehir Stadyumu değil de tekrar Yüce Atatürk’ün isminin verilmesi mesajını parti politikalarına iletecekleri duygusuyla arkadaşlarımıza tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Coşkun’un bu açıklamasının ardından söz alan MHP’li Meclis Üyesi İsmail Karaşehirli, Mustafa Coşkun’a yanıt vererek “Öncelikle genel siyaseti bırakın Ankara yapsın. Siyasi partilerin Ankara’da yaptıkları birtakım doğru ya da yanlışları Bodrum’a mal etmeyelim. Biz burada Atatürk ismini hiçbir yerde göremiyoruz. Tutup da 8’inci madede Mumcular Sazköy’deki meydanın Atatürk Meydanı yapılmasının anlamı nedir? Yeniden yapılacak tarihi yapılara Herodot adını verelim. Ama bu Herodot Kültür Merkezi’nin adının Atatürk Kültür Merkezi olarak değiştirilmesini yine talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aktur tatil sitesi