DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Ayak Nasırı Tedavisi

Ayak Nasırı Tedavisi
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Ayak Nasırı Tedavisi

Ayak Nasırı Tedavisi

İnsan vücudunu ayaklar taşımaktadır. Ayaktaki bir rahatsızlık bütün bedeni etkiler. Bundan dolayı ayak sağlığı ve bakımı çok önemlidir. Ayakların genellikle kemikli bölgelerinde oluşan cilt hastalığına nasır adı verilir. Ayak anatomisine uygun olarak tasarlanmamış ayakkabılar giyildiğinde kemiklerin de etkisi ile uzuv basınca maruz kalır. Basınç zamanla o bölgedeki cildin yapısının bozulmasına ve nasır oluşmasına neden olur. Genellikle ayaklarda oluşmakla birlikte zorlu işlerde çalışanların ellerinde de görülebilir. Nasırı olanlar genellikle çok önemsemezler.

Zamanla büyür, sertleşir ve ağrıya neden olmaya başlar. İşte bu noktada insanlar en uygun ameliyatsız tedavi yöntemini araştırmaya başlar. Aslında daha büyümeden önde tedavisi yaptırılmış olsa daha kısa sürece çözüme kavuşacaktır.  Bazı kişilerde nasır görülme ihtimali yüksektir. Bunlar:

  • Gün içerisinde ayakları çok fazla terleyenler
  • İş nedeniyle devamlı ayakta durmak zorunda olanlar
  • Ayakları gün içerisinde çok uzun süre ayakkabı içinde kalanlar
  • Ayak yapısına uygun olmayan ayakkabılar giyenler

Ayak Nasırı Belirtileri Nelerdir?

Kişilerin yapısal özelliklerine göre nasırın büyüklüğü ve türü değişir. Boyutu ve çeşidi ne olursa olsun fark edildiğinde hemen nasır tedavisi yapılmalıdır. Parmak aralarındaki nasırlar ilerleyinceye kadar çok fark edilmez. Ayağın diğer bölgelerinde çıkan nasırlar ise fark edilmesine rağmen rahatsızlık vermediğinden önemsenmez. İlerleyip büyümeye başlayınca belirtileri daha bariz olarak ortaya çıkar. Genel olarak nasıl belirtileri şunlardır:

  • Nasır olan kısımda belirgin ağrının olması
  • Nasırlı kısımda sertlik ve kalınlaşma
  • İlerlemiş nasırlı bölgede büyüme ve cildin renginde değişmeler
  • Nasırlı kısmın etrafında enfeksiyon
  • Nasır kalınlaştıkça uç bölgesinin oluşması
  • Hafif dereceli nasırlarda baskı yapan unsur ortadan kaldırılınca ağrı sona erer.

Halk arasında nedense genel cerrahi uzmanı yardımıyla nasır tedavisi en son akla gelir.  Oysaki bitkisel yöntemler veya kremle yapılan uygulamalar nasırı tedavi etmez. Kısa süreli bir etki sunar. Bitki, krem veya diğer yöntemler yerine kesin çözüm olarak genel cerrahi uzmanlarından yardım alınmalıdır.

Ayak Nasırı Teşhisi ve Tedavisi

Temel olarak 3 çeşit ayak nasırı vardır. Bunlar Yumuşak Nasır, Sert Nasır ve Tohum Nasırıdır. Nasıra ne iyi gelir, nasıl bir tedavi uygulanmalıdır sorusunun cevabı için öncelikle nasırın evresine ve türüne karar verilmelidir. Yukarıda zikredilen belirtiler görülmeye başlanınca hemen bir cildiye uzmanına gidilmelidir. Doktorun vereceği öneriler doğrultusunda tedavi yapılmaya başlanır. Şayet geç kalınır ve ayakta batma, ağrı, deride farklılaşma, sertleşme gibi durumların ilerlemesi söz konusu olursa artık küçük bir cerrahi operasyona ihtiyaç duyulabilir.

İltihaplı ayak nasırlarında yapılan operasyonlarda kanama ve akıntı ihtimali çok yüksektir. Cildiye uzmanından görüş alarak iltihaplı nasır tedavisinin hastane koşullarında tedavi edilmesi gerekir. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Altan Karan, nasırlı kısmın yara bakımı, iltihabının temizlenmesi ve antibiyotik tedavisi gibi aşamaları gerçekleştirir. İşlemler sıra ile dikkatlice yapılmalıdır. Doktor tarafından yapılmadığında canlı deri zarar görebilir. Evde yapılması mümkün olmayan bu işlemler için mutlaka uzman doktora başvurulmalıdır.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00

Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45