DOLAR
32,5332
EURO
34,8687
ALTIN
2.435,44
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C

Bakan Ersoy açıkladı! Otellere kredi imkanı sağlandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs sebebiyle acente ve oteller arasındaki ücret iadesi sorununun kredi ile çözüldüğünü söyledi.

Bakan Ersoy açıkladı! Otellere kredi imkanı sağlandı
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs döneminde turizm sektörünün taleplerine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Ersoy’un açıklaması şöyle:

-Oteller acentelerden avans alıyor. Hava trafiği durdurulması ve seyahat kısıtlamasından dolayı ziyaretler gerçekleştirilmiyor. Acenteler bu ücretleri geri istiyor, otelciler de bu paraları kullandı, kaynakları yok. Otel tarafından bu paraların ödenmesi için yeni kredi paketi oluşturuldu. Başvuru yapan oteller 1 hafta içinde ek finansman alabilecek.

-Konaklama vergisi yılbaşına ertelendi.

TÜRSAB aidatları 2020 yılı için alınmayacak. İlk torba pakette çıkacak.

-Müze ve ören yerlerine turist getiren seyahat acentelerine yüzde 50 oranında komisyon artırdık.

-Askıdaki personel kısa çalışma ödeneğinden yararlanabiliyor.

-Ramazan Bayramı itibariyle iç pazar hareketlenir ve turizm sezonu açılır.

-Havayollarında ilk açılma Asya ülkelerinden başlayacaktır.

velux