DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bakanlık, internetten otel satışlarını yakın markaja alacak

Bakanlık, internetten otel satışlarını yakın markaja alacak
velux

Bakanlık, internetten otel satışlarını yakın markaja alacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, internet üzerinden otel rezervasyonu dolandırıcılığı ile ilgili mevzuat değişikliği yapacaklarını söyledi.

Internet üzerinden yapılan rezervasyonlarda her yıl çok sayıda kişinin dolandırıldığı Türkiye’de, konuyla ilgili olarak mevzuat değişikliği yapılacağı ve denetimlerin sıkılaştırılacağı belirtildi.

Türkiye gazetesinden Damla Peker’e konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mağduriyetlerin önüne geçmek için online tanıtım, reklam, rezervasyon ve satışlarda denetimleri artırdıklarını belirtti. Mevzuat değişikliği ile ilgili önümüzdeki dönemde adımlar atılacağını söyleyen Ersoy, bu tür yollara tenezzül edenlerin cezalandırıldığını belirterek “Bakanlığımızdan şikâyet geldiğinde ilk etapta ön inceleme yapılıyor. Gerek görüldüğü takdirde şikâyete konu tesis bakanlığımız kontrolörleri tarafından yerinde denetleniyor. Kusurlu bulunan tesisler hakkında Turizmi Teşvik Kanunu hükümleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanıyor ve sonucundan şikâyetçilere de bilgi veriliyor” dedi.

polat-galle