DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bakımsız Binalara Ceza Yolda

Bakımsız Binalara Ceza Yolda
A+
A-

Bakımsız Binalara Ceza Yolda

Marmaris Belediyesi, bir süredir kentte görüntü kirliliğinin önlenmesi için bir proje başlattı. Bu kapsamda bakımsız binaların mülk sahiplerine oturdukları yapıları iyileştirmeleri yönünde tebligatlar yapılırken; binalarda değişim başladığı dikkat çekti. Tebligatları dikkate alınmaması durumunda bakımsız binalara ceza yolda.

Kent Estetiği Yenileniyor

Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri, 15 Eylül 2019 tarihinden itibaren bakımsız, sıvasız, görüntü kirliliğine neden olan binaların mülk sahiplerine oturdukları yapıları iyileştirmeleri yönünde tebligatlar yapıyor.

5 Nisan 2016 tarihli, 59 sayılı “Kent estetiğini bozucu nitelikte eski, sıvası dökülmüş, boyasız ve bakımsız olduğu tespit edilen her türlü binanın yarattığı kötü görüntünün önlenebilmesi için verilen süre içerisinde gerekli tamir, bakım ve onarımın yapılması zorunludur” yönündeki meclis kararı gereği binalarının dış cephesi eskiyen ve kötü görüntü sergileyen mülk sahiplerine tebliğ edilen yazıyla binalarının bakım ve onarımlarını yapmaları konusunda talepte bulunuluyor.

Tebligatta ayrıca çalışmaların tamamlanması için son gün olan 15 Mart 2020 tarihine kadar gerekli düzenlemelerin yapılmaması durumunda ise yasal mevzuatlar çerçevesinde düzenlemelerin belediye tarafından yapılacağı ancak masrafların yüzde 20 fazlası ile mülk sahiplerinden tahsis edileceği bilgisi veriliyor.

Tebligatların yapılmasının ardından birçok binada bakım-onarım çalışmasına başlandı. Kimi binalarda sıva veya kaplama, kimi binalarda boyama, kimisinde ise kabloların dışarıdan içeriye taşınması işlemleri yapılıyor. Böylece görüntü kirliliğiyle mücadele vatandaş ve belediye işbirliğiyle ortak bir çalışmaya dönüştü. Yenilenen binalar kentin genel görünümünü de kısa sürede değiştirmeye başladı.

velux