DOLAR
32,3390
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,65
BIST
8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Başkan Aras, Seyyar Pazarcıları Devreye Soktu

Başkan Aras, Seyyar Pazarcıları Devreye Soktu
Aktur tatil sitesi

Bodrum’da geçici olarak sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü olmak üzere, semt pazarlarına gelemeyen vatandaşlar için seyyar pazarcılar göreve başladı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında seyyar pazarcıları devreye soktu. Bodrum genelinde kurulan semt pazarlarında yoğunluk oluşmasını engellemek ve sokağa çıkamayan vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla harekete geçen Başkan Aras, esnaftan vatandaşa ‘seyyar’ hizmet vermesini istedi.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü İktisat Şefliği’ne başvuran pazarcılara, gerekli koşulları sağlaması halinde geçici seyyar sebze meyve satış kartı verilmeye başlandı. İzin belgesini alan esnaf, kamyonetlerinin arkasına sebze ve meyve yükleyerek Bodrum sokaklarında satışa çıktı.

Şu anda 16 esnaf bu kartlardan alarak Akçaalan, Turgutreis, Akyarlar, Yalıkavak, Ortakent, Bitez, Konacık, Gümbet, Gümüşlük ve Bodrum Merkez mahallelerinde hizmet vermeye başladı. Gelen başvurularla birlikte bu sayının artması bekleniyor.

Evlerinde kalan ve alışveriş yapamayan vatandaşlar, ayaklarına kadar gelen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirirken, pazarcılar da uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Turgutreis-Akçaalan’da esnaflık yapan Yılmaz Polat; “Ahmet Aras başkanımız pazarcı kardeşlerinden böyle bir istekte bulundu. Bunun da ne kadar doğru olduğunu biz mahalle mahalle  gezerken anlıyoruz. Yaşlı ve dışarı çıkamayan kesimimiz çok fazla. Onlara biraz da olsa yardım edebilmek bizler için çok gururlandırıcı. Onun haricinde pazarın da kalabalık yükünü almış oluyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız çok memnun olduklarını dile getiriyorlar bu hizmetten. Diğer pazarcı arkadaşlarımız da elini taşın altına koymalı ve bu hizmeti gerçekleştirmeli. Para kazanma olayı olarak görmemek gerekiyor. Megafonlarını ve pos cihazlarını temin etmelerini de öneriyorum. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini gidermek boynumuzun borcudur” diye konuştu.

velux