DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Başkan Aras’a Teşekkür

 

Başkan Aras'a Teşekkür

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel’e teşekkür ederek başlamak istiyorum yazıma.

Şimdi diyeceksiniz ki bu teşekkürün altında ne var bayram değil, seyran değil.

Dün yazmıştım; az miktarda parası olan bir esnafımıza işgaliye borcundan dolayı, banka hesabına e-haciz yapılmış ve yaşamını devam ettirebileceği parası bloke edilmişti. Konu Mali Hizmetler Müdürüne iletildiğinde, hassasiyet göstermiş ve yaptığı inceleme sonucunda haciz işlemine son vermiş.

Halden anlayan insan evladı olmak farklı bir konu elbette, kendisine bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum; “yazdım yaptılar” gibi anlamsız bir cümle kullanmayacağım. Yazım henüz yayınlanmadan yapılmış bir işlemdir.

Zor günlerden geçiyoruz, birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olma zamanımızdır. Başkan Aras dün yapılan Belediye Meclis Toplantısı’ın da;

“Belediye alacaklarının takibi konusunda e-haczi kaldırdık. Şu anda durum düzelene kadar e-haciz yapmıyoruz. Durum tespiti yapıyoruz. Hiç kimseyi buradan mağdur etmeyeceğime, söz veriyorum”

Diyerek konuya hassasiyet göstermiştir. Benim için bu konuda söylenecek söz kalmamıştır.

Farklı birkaç konuda yine görüşlerimi dile getirmem gerekiyor.

Bodrum Belediyesi bir takım gayretler içerisinde, bunu biliyorum. Lakin her ne yapılırsa yapılsın bilinçli ve ekonomik yapılmalıdır.

Belediyenin ekonomik kaynakları son derece önemlidir. Her ne kadar en önemli konu sağlık olarak görünse de ekonomi olmadan sağlıklı bir yaşam kurmak zor.

İşte bu nedenle…

Bodrum Belediyesi yaşamsal bir nedene bağlı olmadan yaptığı ve yapacağı, tüm ihaleler ve doğrudan temin işlemleri iptal etmelidir.

Belirtmeden geçemeyeceğim; kulaktan kulağa dolaşan, aylık 16 Bin TL lik piar anlaşması, sözleşme yapıldıysa dahi mücbir sebepten sonlandırılmalıdır.

Kıt ekonomik kaynaklar, gelecekte baş gösterecek ekonomik sıkıntılar göze alınarak kullanılmalıdır. Sağlık ve temizlik dışında yapılacak tüm harcamalar, kontrol altına alınmalıdır.

Bu gidişle tahsilatlar düşüşe geçecek, nakit dengesi bozacağından dikkatli olunması gerekmektedir. Tüm alımlar kamuoyuna duyurularak, en uygun fiyatla tedarik edilmeli, alımlarda ortada dolaşan dedikoduların önüne geçilmelidir.

Korona virüsün daha çok etkilediği 65 yaş ve üstü insanlarımız için yapılan saçma sapan yorumlara engel olunabilecek açıklamalar yapılmalı ve onların üzerinden akıl dağıtan kişiler tecrit edilmelidir.

“65 yaş üstü insanlar sokağa çıkmasın” , “65 yaş üstü insanların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması kaldırılsın.” “Hepsi sokakta dolaşıyor.” diyerek kastı aşan, kimin ihtiyaç, kimin gezinme amaçlı dışarıda olduğunu bilmeden yapılan sosyal medya açıklamalarının, önüne geçilmelidir. Sanki hastalık 65 yaş üstü insanımızdan bulaşıyor etrafa.

Öleceksek dahi mutlu ölelim, kazık çakacak halimiz yok dünyaya…

Korona virüs etkisinden, korku salarak kurtulma şansımız olmadığı bilinmelidir. Bizler Bodrum’da yaşayarak aslında şanlı insanlarız. En azından metropoller gibi tıkılıp kalınacak konutlara sahip değiliz. Çıkıp nefes alacak alanlarımız mevcut. Hepimizin olmasa da büyük bir kısım insanımız küçükte olsa bir bahçeye sahip.

Sayın Aras önerim şudur;

Başta reklam panoları olmak üzere, tüm toplu taşıma araçları dahil, konunun hassasiyetini anlatacak kısa mesajlarla, örneğin “Biz sizin virüs kapmanızı istemiyoruz” gibi dışarıdan gelebilecek virüsü, yaygın olarak anlatım yollarını bulmalıyız.

Korona virüs ün 65 yaş üstü için ciddi sağlık sorunlarına neden olacağını, kimseyi irite etmeden anlatmalıyız.

Sosyal medya, bizim gibi internet haberciliği yapan firmalar, radyo yayın evleri, yerel tv, var olan tüm basılı, görsel veya dijital mecralar üzerinden aktif bir kampanya başlatılmalıdır.

Bodrumhaber.com olarak yapılacak tüm duyurularınızda, aktif rol alacağımızı ve herhangi bir ücret talebinde bulunmayacağımızı, sahibi olduğumuz tüm sosyal medya alanlarında bu afişleri kullanacağımızı buradan beyan ediyorum.

İnsanlarımızı ötekileştirerek bir yere varamayız.

Korona virüs gündemimizde yokken dahi toplu taşıma araçlarında analarımıza, babalarımıza, dedelerimize nasıl muamele yapıldığına şahit olsanız, inanın hepimiz insanlığımızdan utanırız.

Bu kişiler bizim yükümüz değil, atalarımızdır.

Vesselam…

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları