DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bebeğiniz için bir oda tasarlamak eğlenceli bir deneyim olabilir ancak nereden başlayacağınızı biliyorsanız… Bebek odası modelleri arasında kaybolmak istemiyorsanız, hazırlıklara başlamadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğine bir göz atmanızda fayda var.

Dekorasyon Ürünleri ve Fikirleri Arasında Kaybolmayın

Kendinizi tek bir konseptle sınırlamanız gerekmiyor, aklınızda belirli bir fikir varsa hem vakit kazanırsınız hem de uyumlu bir dekorasyon elde etme şansı yakalarsınız. Örneğin, mobilya ve tekstil ürünlerine karar verdikten sonra duvar rengini seçerseniz işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Böylelikle çok beğendiğiniz bir bebek odası takımından duvar rengine uymadığı için vazgeçmek zorunda kalmazsınız.

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Bebek Odası Takımı

Odanızın en temel eşyaları piyasada da rahatlıkla bulabileceğiniz bebek odası takımıdır. Genellikle bebek odası takımı içinde karyola, yatak, şifonyer ve dolap bulunur. Bu mobilyaları takım olarak satın alabileceğiniz gibi tek parça halinde de bulabilirsiniz. Tekli veya sallanan koltuk bebeğinizi emzirmek ve dinlenmek için harika bir mobilyadır. Eğer yeterince alanınız varsa konforunuzu artıracağına emin olabilirsiniz.

Mobilyaların boyutları odanın büyüklüğüyle doğru orantılı olmalıdır. Eğer mobilyalar odanın büyük bir bölümünü kaplıyorsa dekorasyonunuz iyi görünmeyebilir. Bu nedenle mağazalara gitmeden önce odayı ölçmeniz gerekir, böylelikle kötü sürprizlerle karşılaşmamış olursunuz.

Yatak ve beşik almadan önce uzun vadeli kullanabileceğinizden emin olun. Beşik ve karyolanın modifiye olması daha uzun süre kullanacağınız için bütçenize de katkı sağlar.

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Bebek Odası Duvar Kağıdı ve Tavan Süslemeleri

Bebekler zamanlarının çoğunu yatarak geçirirler. Onların zamanını daha kaliteli bir hale getirmek için tavanı yatıştırıcı bir renkle boyayabilir veya odayı bebek odası duvar kâğıdı veya bebek odası sticker modelleriyle süsleyebilirsiniz.

Çevre dostu bir bebek odası tasarlamak sadece dünya için değil, aynı zamanda bebek için de iyidir! Günlük olarak kullandığımız ürünler kimyasal maddeler içerebilir bu nedenle birkaç basit adımla odayı daha sağlıkla hale getirebilirsiniz. Bebek odası için kimyasal içermeyen temizlik ürünlerini tercih edebilir, yine mobilya, aksesuar ve duvar boyasında doğal içerikli ürünleri kullanabilirsiniz.

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Bebek Odası Halısı ve Yer Döşemesi Seçimi

Halı, odanın konforunu artıracak özelliklere sahip olmalı. Bebek uyurken ses çıkarmanızı engellemeli ve büyüdüğünde düşme şiddetini hafifletecek özelliğiyle bebeği korumalı. Aynı zamanda emeklerken sağlığını olumsuz etkileyecek içeriğe sahip olmamalı. Eğer bebeğinizin alerjisi varsa halı tercih etmeyebilirsiniz.

Laminat parke bir bebeğin yatak odası için fonksiyonel bir döşeme alternatifidir. Kaliteli bir laminat parke aşınma ve yıpranmaya karşı dayanıklıdır ve bakımı kolaydır. Ahşap zeminler de doğal içeriğiyle ön plana çıkar ve temizliği kolaydır.

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Bebek odası için en iyi fikir oda zeminini halıfleksle kaplamak olacaktır. Düz dokuma veya kısa tüylü halılar temiz tutulması en kolay olanlarıdır. Hangi halıyı seçerseniz seçin, kaymayacağından emin olmak çok önemlidir. Bu amaçla tasarlanmış kaydırmaz ürünler kazaları önlemenize yardımcı olacaktır.

Çocuk odası halı tasarımları temalı, desenli ve çok renkli olabilir. Bu noktada odadaki eşya ve aksesuarları düşünerek karar vermek en doğrusu. Dekorasyonda yeterince renk ve desen kullandığınızı düşünüyorsanız sade, düz bir halı daha uygun olacaktır.

Bebek Odası Perdesi ve Jaluzi Sistemleri

Bebek odasına perde seçerken, diğer mobilya ve tekstil ürünlerinde olduğu gibi kumaşında kimyasal madde kullanıp kullanılmadığına dikkat etmelisiniz. Zevkinize göre perde ya da jaluzi kullanabilirsiniz ancak ürünün kolay temizlenebilir olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Stor perdeler daha az toz tutar ayrıca yere kadar uzanan perdeler hareket ettikçe toz kaldırabilir bunun yerine pencere bitiminde sonlanan perdeler daha sağlıklı olabilir. Güneş ışınlarını engelleyen, karartma özelliği olan bebek odası perdeleri bebeğin uyku kalitesini de düzenler.

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Bebek Odası Aksesuarları

Bebeğinizin odası için mükemmel temayı seçmek zor görünebilir ancak seçimi kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz birçok yöntem var. Bir odak noktası belirleyebilir, bir renge odaklanabilir ya da kişisel ilgi alanlarınızdan ilham alabilirsiniz.

Temanızı favori bir hikâye kitabı veya film karakterinden de alabilirsiniz. Burada önemli olan aksesuarları tema veya renk üzerinden seçmek. Bütünlük sağlamak istiyorsanız bu detayı unutmayın.
Aksesuar seçimi yaparken atlamamanız gereken önemli bir nokta da odanın büyüklüğü olmalı. Eğer geniş bir odanız varsa büyük duvar süslerini, lambaları ve oyuncakları tercih edebilirsiniz. Bebek odanız küçükse daha minimalist bir tarzı benimsemeniz gerekebilir. Koyu renklerden, büyük desenlerden, fazla eşya ve aksesuardan kaçınırsanız ferah bir bebek odası dekore edebilirsiniz. Aksesuar seçimi yaparken bebeğinizin odası için bebek odası kapı süsü seçmeyi unutmayın!

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Bebek Odası Dolabı ve Depolama Seçenekleri

Bebekler bir sürü eşyayla gelir! Mobilya seçimi yaparken depolama alanlarına özellikle dikkat etmelisiniz. Kıyafetler, bakım ürünleri, oyuncaklar, kitaplar derken düşündüğünüzden daha fazla alana ihtiyacınız olabilir. Aynı zamanda odanız için uygun depolama çözümlerini yaratmayı da deneyebilirsiniz. Bebek odası dolabı seçimi bu noktada oldukça önemli bir karar olarak öne çıkıyor.

Uzun vadeli düşünün

Bebek odası mobilyaları seçerken uzun vadeli düşünmeye çalışın. Büyüyebilen yatak karyolası, kullanışlı bir giysi dolabı ve şifonyer odayı daha uzun ömürlü olur.

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Bebek Odası Avizesi

Bebek odası avize seçimi yaparken çok fazla seçenekle karşı karşıya kalabilirsiniz. Görsel olarak beğendiğiniz avizeyi almadan önce bazı özelliklerine dikkat etmelisiniz. Öncelikle bebeğiniz için doğru aydınlatma ürününü seçtiğinize emin olmalısınız. Bebek odası gereğinden fazla aydınlatılırsa bebek uykuya dalmakta zorlanabilir. Ortam biraz loş olmalı ve ışık doğrudan bebeğe gelmemeli.

Bebeklerin gece ile gündüz ayırımını yapabilmesi için çok koyu olmayan ancak uyku kalitesi için de ışığı belli oranda engelleyen bebek odası perdesi kullanabilirsiniz.

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Güvenlik Önlemleri

Evinizde farkında olmadığınız ama çocuk için birçok potansiyel tehlike vardır. Risklerin ne olduğunu bularak ve önleyerek çocuğunuzu güvende olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak tüm tehlikeleri ortadan kaldırdığınızı düşünseniz bile bebeğiniz hareketlenmeye ve yürümeye başladığında bir yerlere takılma, eşyaları devirme tehlikesi olacaktır o yüzden en iyi güvenlik önlemi her zaman gözetimdir.

Bebek için tüm güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olmalısınız. Duvar prizlerini örtmek, yatağı pencere kablolardan uzak tutmak vb. Elektrik prizlerini kapatmaya ve kabloları gizlemeye dikkat edin.

Tehdit oluşturabilecek tüm mobilyaları sabitleyin ve kaymayı önlemek için bebek odası halısı dahil tüm halılarda kaydırmaz halı pedleriyle daha güvenli bir ortam oluşturabilirsiniz. Tüm ilaçların, merhemlerin vb. malzemelerin bebeğin erişemeyeceği şekilde güvenli bir şekilde saklandığından emin olun.

 

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Keskin köşeli mobilyaları çocukların dolaştığı alanlardan uzaklaştırın. Mobilyaları hareket ettiremiyorsanız, köşelerini köpük veya köşe koruyucularla zararsız hale getirebilirsiniz.

Çocuğun ulaşabileceği çekmecelere ve dolaplara kaliteli güvenlik mandalları takın. Tüm keskin aletleri, çöp sepetlerini ve ev temizlik ürünlerini mandallı bir çekmece veya dolapta saklayın.

Küçük nesneleri ortalıkta, çekmecelerin alt raflarında bırakmamaya özen gösterin. Ayrıca, çocuğunuz büyüdükçe ve bir şeylere tırmanmayı ve açmayı öğrendikçe, yeni tehlikelere karşı da tetikte olmanız gerekir.

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Evinizin oynamak ve keşfetmek için hala güvenli ve yaratıcı bir yer olduğundan emin olmak için muhtemelen bazı değişiklikler yapmanız gerekecektir. Denetim ve güvenli bir ortamla birlikte, çocuğunuza neyin güvenli neyin olmadığını öğreterek ev güvenliğini artırabilirsiniz.

Zamanlama

Bebek odası hazırlığını bebek gelmeden bir iki ay öncesinde yaparsanız, yeni mobilyalar ve yeni boyanmış duvarları havalandırmak için bolca zamanınız olacaktır. İşi son dakikaya bırakmamak stresi önleyecek ve işi bitirmek için yeterli enerjiye sahip olmanızı sağlayacaktır.

Bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler