DOLAR
32,5548
EURO
34,8424
ALTIN
2.428,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C

Belediye Emekçilerine İki Maaş…

Aktur tatil sitesi

 

Belediye Emekçilerine İki Maaş...

Bu İHALE Ne Ola ki! demiştim dün. Henüz Bodrum Belediyesi’nden bir yanıt gelmedi. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylemleriyle, CHP’li Bodrum Belediyesinin uygulamaları arasındaki çelişkiyi ortaya koymuş ve çözümünü anlatmıştım.

İnşaat ve Yol Yapım İhalesi yapıldığı sırada Bodrum Belediye başkanı, Belediye merkez binasının önünde basın toplantısı düzenliyordu. Korona Virüsün hızla yayılmaması için alınan önlemleri ve yapılan eylemleri anlatıyordu.

İki canlı yayın aynı anda…

Bir taraftan Başkanın söylediklerini dinlerken, diğer yandan ihaleyi takip ettim. Başkan alınan önlemlerle ilgili yaptığı açıklamada ;

“Belediye hizmetlerimizi biraz sınırlandırdık. Çok acil olmayan bazı birimlerimizde işleri yavaşlattık çünkü bizim şimdi birinci önceliğimiz toplum sağlığıdır. Bunun dışındaki diğer belediye hizmetleri işte FEN İŞLERİ HİZMETLERİ gibi yada imar gibi kültür sosyal gibi diğer bir çok hizmetlerde şu an ciddi bir yavaşlamaya gittik personel azalttık ve bütün gücümüzü daha çok sokakta çalışan temizlik işlerini yapan birimlerimize kaydırdık.”

Madem fen işleri hizmetlerinde yavaşlatma kararı alındı peki bu ihale neden yapıldı. “Biz yapalım kenarda dursun” düşüncesi varsa, bu gelecekte başka sorunlara yol açacaktır. İşin teknik ve ticari kısmına bu gün değinmeyeceğim.

İhaleler yapılıp şimdilik bir kenarda dursun, gerisine sonra bakarız düşüncesi yanlıştır. Gelecekte bu işi alan firma için tazminat hakkı doğurabilir.

Başkan Aras “Toplum sağlığına önem verdik.” diyor. Toplum sağlığına önem verdiyseniz, bunun finansmanı da hazırlamanız gerekmektedir.

Ne diyor Sayın Kılıçdaroğu…

“Kendi sağlıklarını tehlikeye atanlara her ay 2 maaş yatırılmalı”

Bu söylem sadece sağlık personeli için söylenmiş olsa da, kent sağlığı için sahada çalışan temizlik işleri, sokak hayvanlarının beslenmesi, v.b işlerde görev alan tüm emekçilere, korona virüsü salgını süresince her ay iki maaş yatırılmalıdır. Bodrum Belediyesi bu konuda örnek olmalıdır

Her türlü riski göze alarak çalışan emekçilerimiz unutulmamalıdır. Onlarda sağlık çalışanları kadar risk altındadır. Sağlık çalışanlarına tanınan imtiyazların tamamı onlara da tanınmalıdır.

Bodrum Belediyesi’nin yaklaşık 400 personeli sahada çalışmaktadır.

Kamu binaları, eczaneler, pazar yerleri, özel veya kamu araçları, yollar, çocuk parkları, dezenfekte ediliyor, ihtiyaç sahiplerine destek sağlanıyor, iş yerleri denetleniyor ve çöplerimizin alınıp bertaraf edilmesini sağlanıyor.

Sağlık çalışanları gibi, alkışlanmayı hak ediyorlar.

Başkan Aras 18 Mart’ta Belediye bünyesinde bir kriz masası oluşturarak ACİL EYLEM PLANI açıkladı.

“Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz başkanlığında toplanan Kriz Masası’nda Belediye Tabibi ile Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol, Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri, Zabıta ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürleri görev aldı.”

Bu birimlerin hepsi önemli ve olması gerekendir.

Eksik olan neydi.

Veterinerlik ve Mali Hizmetler masada yoktu . Belki bundan sonraki aşamalarda, Kriz Masa’ında yerlerini alırlar. Kurulan bu Kriz Masasını önemsemekle birlikte, işin olmazsa olmazı Mali İşler Müdürlüğüdür.

Duyurulan acil eylem planında en önemli ve en son maddesi ;

“Kriz Masası, tüm Türkiye genelinde alınacak olan yeni tedbirlerin Bodrum’da derhal hayata geçirilmesi ve vatandaşın doğru bilgilendirilmesi amacıyla farkındalık çalışmaları yaparak, 7/24 teyakkuzda olacak.”

Bu işlerin duyurulmasında ise Basın ve Halkla İlişkiler önem arz etmektedir.

Kriz Masası perde arkasında çalışıyor, lakin Bodrum Halkının bilgilendirilmesi konusunda eksik kalınmaktadır. Her gün medyaya pompalanan içerikten yoksun, başlıktan öte gitmeyen açıklamalar servis edilerek, günü kurtarma çabasındadır.

Yerel medya göz ardı edilmektedir.

Bodrum yerel medyası güçlüdür ve yapılanların topluma duyurulmasında aktif rol oynayabilir. Aksi halde belediyenin kendi kaynaklarıyla yaptığı yayınlar, ancak toplumun dar kesimlerine ulaştırılabilir.

Başa dönecek olursak, Bodrum Belediyesi’nin sahada çalışan emekçileri unutulmamalı ve ödüllendirilmelidir. Sadece alkış yetmez ama, bir yerden başlamak lazım.

Vesselam…

velux
Yazarın Diğer Yazıları