DOLAR
32,5003
EURO
34,7680
ALTIN
2.489,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Belediye Meclisinde Cem Evi Krizi!..

Belediye Meclisinde Cem Evi Krizi!..
Aktur tatil sitesi

Belediye Meclisinde Cem Evi Krizi!..

Bodrum Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısında, Belediyeye ait bir mülkün cemevi yapılması için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsis edilmesi teklifinin komisyona havale edilmesi, kriz çıkarttı. Toplantıya katılan aleviler, başkan ve meclis üyelerine tepki gösterip salondan ayrıldı. 

Konacık Mahallesi’nde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantının 4’üncü maddesi “Bitez Mahallesi, Gündönümü Mevkii, 2466 parselde kayıtlı taşınmazın, Belediye hissesine düşen kısmının Cemevi yapılmak üzere Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsisine ilişkin alınan 02.11.2018 tarih ve 2018/106 sayılı meclis kararının iptal edilerek, mülkiyeti Belediyeye ait Bitez Mahallesi, 331 ada, 3 parselde kayıtlı ve imar planında “İbadet Yeri” olarak ayrılan taşınmazın Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsis edilmesi teklifinin görüşülmesi” idi.

Bu madde görüşüldüğü sırada söz alan Başkan Aras, “Daha önce Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsis edilen 1314 metrekarelik bir arsa vardı ancak daha sonra yapılan çalışmalarda bu arsada yaklaşık 47 hissedarın olduğu ortaya çıktı. Bu yerin böyle bir amaç için tahsis edilmesi uygun değildi. Biz de bunun üzere yeni bir yer arayışına gittik. Yaklaşık 8 aydır bu konuyu inceliyoruz ve en son Bitez bölgesinde toplamda 3 bin 874 metrekarelik bir belediye tapulu arazisi. Bu arazi üzerinde ibadethane lejantı var. Burayı sayın meclisimizin onayına sunmaya karar verdik. Bu madde bu amaçla buraya getirildi. Ancak arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde genel kanı oraya yapılacak olan projenin de görülmesi ve daha sonra yapılması noktasında. O yüzden ben sayın meclisimiz uygun görürse konunun imar komisyonuna havale edilip bir sonraki mecliste karara bağlanmasını oylarınıza sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Madde, oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi. 

Bunun üzerinde salonda bulunan Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyeleri karara büyük tepki gösterdi. Salonu terk eden Alevilerin “Yazıklar olsun. Bu meclisin çoğu oraya Alevilerin oyu ile geldi. Utanın, utanın” dediği duyuldu.

Ahmet Aras, “Arkadaşlarımızın tepkileridir ama oraya yapılacak projeyi görmek de halkımızın en doğal hakkıdır” dedi.

Bir süre sonra salona gelen Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği ve CHP üyesi Naciye Bayır, partiden istifa ettiğine dair dilekçeyi salonda bulunan CHP İlçe Başkanı Halil Karahan’a verdi.

Aktur tatil sitesi