DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Belediyelerin Kısıtlı Bütçeyle Virüse Karşı Mücadelesi Çok Zor

Belediyelerin Kısıtlı Bütçeyle Virüse Karşı Mücadelesi Çok Zor
Aktur tatil sitesi

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban; “Kısıtlı bütçeyle virüse karşı mücadele zor, belediyelere İlbank’tan verilen ödenek iki katına çıkarılsın…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Korona Virüsü nedeniyle yaşanan olağanüstü durum karşısında yerel yönetimlerin, kısıtlı bütçeleriyle her türlü hizmeti eksiksiz vermeye çalıştığını belirterek, “Fakat belediyelerimizin tam anlamıyla halk sağlığına hizmet etmeleri, gereken işlemleri yapabilmeleri için İller Bankası’ndan (İLBANK) gelen ödenek arttırılmalıdır. Nisan, Mayıs ve Haziran ayları Korona Virüsüyle mücadelede kritik aylardır. Halkımızın bu krizden çok daha fazla etkilenmemesi ve belediyelerimizin yapacakları çalışmaları rahat yürütebilmeleri için bu üç ayda, İlbank’tan belediyelere aktarılan pay, en az iki katına çıkarılmalıdır…” dedi.

Alban açıklamasını şöyle sürdürdü; “Korona virüsün, etkisi artarak devam ediyor. Ülkenin bütününe yayılan virüsle mücadele etmek için yerel yönetimler seferber olmuş durumda. Korona vakasının görüldüğü ilk gününden beri önlemleri en üst seviyeye çıkaran yerel yönetimler otogarlar, toplu taşıma araçları, kamu binaları, parklar, sokaklar gibi halkın tüm yaşam alanlarında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor…”

Kısıtlı Bütçeyle Virüse Karşı Mücadele Zor…

Halk sağlığının tehlikeye girmemesi için kendilerine düşenin fazlasını yapan belediyelerin, ilerleyen aylarda bu hizmetlere bütçe ayıramaz duruma geleceğini vurgulayan CHP’li Alban, korona virüsü mücadelesinin tam anlamıyla ve eksiksiz yapılması için yerel yönetimlerin maddi imkanlarının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Belediyelerin, tüm alacaklarının tahsilatını durdurduğunu, yanı sıra belediye alacaklı borçlara bağlı icra ve haciz işlemlerinin de durdurulduğunu belirten Alban,  “Belediyeler yaşanan olağanüstü durum karşısında, olağanüstü önlemler almaya çalışmaktadırlar. Fakat bütçeleri yetersizdir. Şu anda tek gelirleri İLBANK ödenekleridir. Merkezi yönetimin belediyelerimize aktarılan payı arttırmamaları durumunda, bu kurumlar önümüzdeki aylarda personel maaşlarını dahi ödeyemez duruma düşecektir…” dedi.

Aktur tatil sitesi