DOLAR
32,3404
EURO
35,1084
ALTIN
2.241,61
BIST
8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
15°C
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Bitez’de Taşkın Sorunu Çözümü Gecikiyor

Bitez’de Taşkın Sorunu Çözümü Gecikiyor
Aktur tatil sitesi

Bundan 3 hafta önce Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla başlayan Bitez Mahallesi Adliye caddesi üzerinde yağmur suyu drenaj çalışmaları 2 haftadır yağan yağmurlar nedeniyle gecikiyor.

Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Bitez Mahallesi Adliye Caddesi üzerinde yağmur suyu drenaj çalışmalarına bundan 3 hafta öbce başlandı.. Çalışmalar kapsamında Gaz Deresi ile Çakıllı Dere arasında Adliye Caddesi üzerinde kalan kısımda 620 metrelik mesafede 2’ye 2 metre ölçülerinde kutu menfez çalışmalarına başlandı.

Kuvvetli yağışlar sonrası su taşkınlarının yaşandığı bölgedeki çalışmalar Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ve Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından yürütülüyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Bodrum Belediye Meclisinde, başlayacak çalışmaların müjdesini veren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuyla ilgili, “Buraya büyük bir kanal projemiz vardı. Şimdi imalata başlıyoruz. Bir iki ay zarfında bu bölgeyi tümüyle toparlayacağız. Bitez’i sel baskınlarından kurtaracağız ve o görüntüleri artık Bitez’in gündeminden çıkaracağız. Bu büyük bir çalışma. Yaklaşık 1,5 milyon TL’lık bölümünü belediye bütçemizden karşılayacağız. Aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediyemiz bize araç, gereç, personel desteği veriyor. Hep birlikte Bodrum için çalışıyoruz” demişti..

Hava şartlarının uygun gitmesi halinde yaklaşık 2 ay sürmesi planlanan çalışmaların iki haftadır aralıksız yağan yağmurlar nedeniyle gecikeceği düşünülüyor. Belediyeler ise gecikmeye meydan vermemek için, daha fazla adam ve makinayla çalışmaları hızlandırıyorlar.

Bölgede Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından meydan, yol, kaldırım ve çevre düzenlemeleri gerçekleştiriliyor.

Bodrumolay.com

polat-galle