DOLAR
32,3627
EURO
34,9648
ALTIN
2.326,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bodrum CHP, Delege Seçimleri…

“Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; Ula İlçesi Danışma Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,Ak Parti’nin Kuruluşundan bugüne kadar olan İl Başkanlarını Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde ağırlamasını değerlendirdi.”

Sayın Kadem Mete; Külliyeden aldığı gazla olsa gerek, Muğla’nın Ula İlçesi’ nde partisinin düzenlemiş olduğu danışma kurulunda hızını alamayarak,  Kemal Kılıçdaroğlu’na veryansın ediyor  “En küçük otelime müdür bile yapmam, orayı da batırır SSK’yı batırdığı gibi” demiş.

Adil olmayan bir dövüşün galibi her zaman bellidir. Şimdi çıkıp CHP Muğla İl Başkanı “Eyyyy Kadem Mete senin Genel Başkanın, bırak SGK’yı tüm Türkiye’nin ekonomisini batırdı.” dese suç olur, Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanır. Ama siz, CHP Genel Başkanı için istediğinizi söylemekte serbestsiniz.

Siyasi Partiler, siyaset bilmeyen il başkanlarını nereden bulurlar anlamıyorum. AK Partililer, İl Başkanı Kadem Mete’nin bu sözleri üzerine “Vira Bismillah” diyerek siyasi sefere çıkmamışlardır umarım.

CHP Genel Başkanı’nı siyaseten eleştirebilirsiniz, siyasi eleştiri ilmi siyaseti bilmekten geçer, her babayiğidin işi değildir. Unutmayın ki Sayın Kadem Mete Kılıçdaroğlu’nu aşağılayacağım derken, milyonlarca CHP Üyesini ve CHP’ye oy verenleri, irite ediyorsunuz.

Siz madem otellerinizi bu kadar iyi idare ediyorsunuz, çıkıp söyleyin, Ülke ekonomisine ne kadar fayda sağladınız. İşi bildiğinize göre çokta kar etmişsinizdir.

Muğla CHP İl Başkanı, Kadem Mete’ nin bu sözlerine yanıt verdi mi bilmem, cevap vermiş olsa bilgimiz olurdu sanırım.

O Şimdi Meşgul…

Evet CHP İl Başkanı şimdilerde çok meşgul olsa gerek, Ak Parti İl Başkanına ayıracak vakti yoktur. Çünkü CHP’de siyaset, dışa değil içe yönelik yapılır. Kongre süreci başladığı için, CHP İl Başkanı 13 ilçede delegasyon nasıl elde tutulur, çalışmaları içerisindedir.

Sayın CHP İl Başkanı, Bodrum ilçesi delege seçimleri cumartesi günü gerçekleştiriliyor. Umarım Kongreler Yönetmeliği’ni okumuş ve ilçe yönetimlerine okutmuşsunuzdur. Delege seçim sürecinde, sizin de sorumluluğunuz var unutmayınız.

Yine de ben konuya açıklık getirmeyi ihmal etmeyeyim, CHP’nin Kongreler Yönetmeliği der ki;

“İLÇE KONGRESİ DELEGE SEÇİMLERİNİN YAPILIŞI MADDE 8-

Seçimin yapılacağı yer, gün ve saat ile birinci toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantının yeri, günü ve saati ve seçimi yürütmekle görevli ilçe yöneticilerinin adlarını içeren listeler ilçe merkezinde ve varsa ilçe başkanlığının internet sitesi ile sosyal medya hesaplarında seçimden en az 7 gün önce ilan edilir, üyelere sms ile bildirilir. Aynı sürede il başkanlığına da yazılı olarak bildirilir. İlçe ve il başkanlığı internet sitelerinde ilçe kongresi delege seçimlerinin günleri yayınlanır.”

Kendi kendime  bu kurallara harfiyen uyulmuştur dedim, dedim ama kurcalamayı da ihmal etmedim.

CHP Bodrum İlçe Örgütü Sosyal Medya hesabında, delege seçimleri için duyuru yapılmış mı?

Hayır Yapılmamış…

İnternet Sitesinden Yayınlamış mı?

Hayır Yayınlamamış.

SMS Yollamış mı?

Hayır Yollamamış.

Kalmış şunun şurasında seçimlere 4 gün, 7 gün önce ilan edilmesi gerekiyorken neden yapılmamış olabilir.

Sormalı, sorgulanmalı…

 “Seçimin yapılacağı yer, gün ve saat ile birinci toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde, ikinci toplantının yeri, günü ve saati “  

Birinci toplantıdan haberdar edilmeyen üye, ikinci toplantı için nasıl haberdar edilir bilinmez.

Ve yönetmelik demeye devam ediyor.

“İl Başkanlığı, ilçe kongre delege seçimlerini izlemek üzere yönetim kurulu üyeleri ya da üyeler arasından gözlemci görevlendirir. Seçimlerle ilgili itirazların incelenmesi sırasında il gözlemcilerinin raporları da incelenir ve değerlendirilir.”

Görevlendirme yapılmış mıdır, bu görevliler kimlerdir ve nasıl ulaşılacak ? Meçhul…

Belirsizlikler üzerine sağlıklı Kongre ve Kurultay yapılabilir mi? Yapılamayacağını hepimiz biliyoruz. Bodrum delege seçim süreci sağlıklı başlamamış ve sağlıklı yürüyebileceği olasılığı bulunmamaktadır. Toplantıların yapılacağı yer, oy kullanılacak zaman birimi ve süresi, üyelerin belki de çoğunluğunun oy kullanmasına engel olacak şekildedir.

Bodrum CHP İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Tuna Işın, Halil Karahan, Deniz Koca bir araya gelerek; başta delege seçim sürecinde seçim yerlerinin belirlenmesi, oy kullanılacak saat ve süresi, seçimin yapılacağı tarih konusunda ortak karar vererek hareket etmeliydi. Sonraki süreçlerde, başka adaylar çıktığında hep birlikte kongre sürecine parti taşınarak örnek davranış sergilenmesi gerekir.

Ne yazık ki süreçten çıkardığım sonuç; delege seçimlerinde belirli bir grubun tüm üyeler üzerinde saltanat kurma çalışmasıdır.

Osman Gürün, Bodrum CHP’nin düzenlediği, 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nda “Önümüzdeki yıl genel seçim var, kenetlenmemiz lazım.” derken, benim ardımdan ayrılmayın, nasıl olsa milletvekili adaylarını ben belirliyorum imasında bulunarak, kendi varlığına, varlığını armağan edenlerle yol yürüyeceğini beyan etmiştir.

Milletvekillerini, belediye bakanlarını, meclis üyelerini, ilçe başkanlarını, il başkanını Osman Gürün belirleyecekse, delegeye ne gerek var sizce? İşte bu nedenle duyurular, tam yapılmayarak, az sayıda üyeyle kendilerine hizmet edecek kadroları oluşturmaya çalışmaktadırlar.

Bodrum’da, geçmiş dönem seçimleri de aynı mantıkta yapılmış ve Osman Gürün’e biat eden kadrolar oluşturulmuştur. Tüm seçim sonuçları ortada, bilinen bir başarı yokken, başarısızlığı, başarı gibi gösterenlerin kongre sürecinde ders almaları gerekir.

Demokrasi mücadelesi yerelden başlar, genelde vücut bulur.

Vesselam

velux
Yazarın Diğer Yazıları