DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bodrum, “Muhtaç Olmuş Kuru Soğana”

Bodrum, "Muhtaç Olmuş Kuru Soğana"

Geçtiğimiz günlerde, Bodrum Belediye’si “Bodrum Özüne Dönüyor” sloganıyla, Tarımsal Kalkınma Çalıştayı  düzenledi.

” Nerede  Hareket Orada Bereket” vardır dedik elimizden geldiğince izledik. Faydası olup olmadığını zaman içerisinde göreceğiz.

Yapılan her türlü çalışmanın olumlu veya olumsuz bir etkisi mutlak olacaktır. Olumsuz olursa tecrübemiz artmış olacak. Bodrum’da bildiğim kadarıyla bu tür çalıştay ilk kez yapıldı. “Karaova Bağ Bozumu” nu saymazsak.

Saymadık zaten,

Tarımsal Kalkınma Çalıştayı’n da, Karaova Derneği göz ardı edilmiş, yok sayılmıştır.

“Karaova Geleceğimizdir”

“Bodrum’u üretim kurtaracak. Kırsal kalkınma projemizi ilmek ilmek dokuyoruz. “Ne Kadar Yerelsek O Kadar Evrenseliz.” diyerek,en son “5.Karaova Bağbozumu Şenliği” düzenlemiş, oldukça yoğun bir ilgiyle Bodrum halkı tarafından desteklenmiştir.

Neden yok saydık gibi kısır bir eleştiriye girmeyeceğim. Çünkü yok sayılması; ortada var olan bir gerçeği değiştirmez.

Bodrum’un, yerel hafızası silinmeye çalışılırken, doğru sonuçlara ulaşmak olanaksız. Kim, neden Bodrum’un ayarlarıyla oynamak istiyor, kısa zamanda ortaya çıkacaktır.

Tarımsal Kalkınma Çalıştayı’nın getirisi, götürüsü üzerinde şimdilik yorum yapmayacağım. Fakat dikkatimi çekenleri paylaşmak istiyorum.

Tembelin mazereti cebinde olurmuş

Çalıştaya katılım oldukça düşük ve salon toplantılarını izlemeye gelen yüzler, değişmeyen kadrolu toplantıcılardan ibaretti. Katıldık, yaptık, “oldu da bitti maşallah”tan öte gitmeyen, gösterişten ibaretti.

“Bodrum Tarımsal Kalkınma Çalıştayı”  değil de, sanki CHP’nin Tarım Politikalarının belirlendiği toplantı havasındaydı.

CHP toplantısı görüntüsü veren bu çalışma, parti tarafından yapılsa hiçbir sakıncası yok. Ancak Bodrum Belediyesi tarafından yapılınca, Devlet kurumlarından bu işlerde yetkili olan kimse katılmadı.

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi toplantıyı izlemek için, üst düzey yöneticilerden kimseyi görevlendirmemişti. Belki de, bir gün sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan “Tarım Sempozyumu” hazırlıklarını yapıyor ve Bodrum Belediyesini rol çalmakla suçluyordu.

Çalıştay, CNN TV programcısı Ekonomist Cem Seymen ile Başkan Aras’ın canlı yayınıyla başladı. Cem Seymen, aynı zamanda Çalıştayın konuşmacıları arasındaydı. Gelişi gidişi kaç paraya mal oldu, toplantıya neler kattı dersiniz? Bu paraları kimler karşıladı, çalıştay için vazgeçilmez katkılar mı sundu?

Evet ciddi katkılar sundu. Konusunda tecrübeli olan TV yapımcısı salondaki konuşması sırasında, tohum kanununu anlatırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili, ve CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın gözlerinin içine baka baka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uluslararası “Tarımsal Tohum” tekelini elinde bulunduran kartellerden, korktuğunu dile getirdi.

Ardından; “CHP, Uluslararası bu tür güçlere karşı kurulmuştur.” diyerek, CHP yi övüp, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yermiştir. Salon bu konuşmayı kısmen alkışlayarak, söylediklerini onaylamıştır.

Hatip, sizce nereye varmak istemiştir?

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı, tanımadığı halde yere göğe sığdıramayan Cem Seymen, geçmiş dönem belediye başkanı Mehmet Kocadon’a imalı, aklınca laf söylemiştir.

Cem Seymen, Bodrum’a CHP Genel Başkanı’nı ve geçmiş dönem CHP’li belediye başkanına laf söylemesi için mi davet edilmiştir? Bunun cevabını, kendisini övdüren başkan verecektir.

Satır araları her zaman için önemlidir. Gerçek, detaylarda gizlidir.

Durumdan vazife çıkarmak…

Yerel Tarım politikalarımız gibi, Yerel Turizm Politikamızda içler acısı durumdadır. Bodrum Belediyesi, her durumdan kendisine vazife çıkartarak ; yapmadığını, yapamayacağını, yapıyormuş algısı yaratmaya çalışmaktadır.

Belediyenin hafızasını silebilirsiniz, ancak bizlerin hafızasını nasıl sileceksiniz?

Bodrum Belediyesi, dün bir haber geçti…

Başlık ve haberin kaleme alınışı ilginç.

Başlık…

“BODRUM AMERİKA’NIN EN PRESTİJLİ DERGİSİ’NDE”

“Amerika’nın en prestijli dergisi Archtitecture Digest, 2020 yılında görülmesi gereken turizm destinasyonları arasına Bodrum’u da aldı.”

Haberin giriş paragrafına baktığınızda, haberde geçen dergi Dünya Turizm Otoritesi sanırsınız.

Dergideki, bir yazarın makalesine konu olan Bodrum için neler yazılmış, bakalım.

“Harika bir kıyı destinasyonu arayanlar, Ege Denizi kıyılarındaki Bodrum’a akın ediyor. Bodrum, Yunan Adaları’ndan Amalfi sahiline kadar olan kıyı şeridine alternatif olarak radarımıza giriyor. Turkuaz kıyılarıyla tanınan bölge, son yıllarda lüks tatil ve konaklama tesisleriyle birlikte büyük bir gelişme yaşadı. Bunlar arasında Ian Schrager’ın tasarladığı Bodrum Edition, Mandarin Oriental ve Amanruya gibi lüks konsept oteller dikkat çekiyor. Four Seasons ve Six Senses markaları da bu hatta yerini almaya hazırlanıyor. 600 kilometrelik sahil şeridine sahip olan Bodrum’da pek çok muhteşem plaj bulunuyor”

Bodrum Belediyesi’nin geçtiği haberin, dergide yer alan kısmı budur. Yazıyı kaleme alan yazar, aslında reklam içerikli yazısında, belirli otelleri gündem yapmıştır.

Bu durumdan vazife çıkarılmış; Bodrum Belediyesi Başkan Aras’ın ağzından, haberin altına hemen bir açıklama yazılarak, mevcut başkanın başarısı gibi gösterilmiştir.

Sizin başarınız bu mudur?

Mandarin Oriental geçtiğimiz günlerde; kaçak yapı ve imar kanununa muhalefetten işlem görmüş ve İmar Barışına başvurusu iptal edilerek, kısmi yıkımlar gerçekleştirilmiştir.

Four Seassons ise; yapı devam etmekteyken, imar planları iptal edilmiş ve inşaat durdurulmuştur. Sahilde yaptığı çelik karkas ise yıkılmıştır. Ne zaman biteceği meçhul olan yerlerin, imar kirliliği yaratan tesislerin reklamlarından vazife çıkarmak ve bunu belediyenin başarısı olarak göstermek, hangi aklın ürünüdür.

“Yoksulun sırtından, doyan doyana
Bunu gören yürek, nasıl dayana
Yiğit muhtaç olmuş, kuru soğana
Bilmem söylesem mi, söylemesem mi…” Mahsuni

Bodrum ekonomisi, muhtaç olmuş kuru soğana, biz hayali başarıların peşinden koşuyoruz.

Vesselam…

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları