DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bodrum’da Konaklama Hakkında Bilgiler

Bodrum’da Konaklama Hakkında Bilgiler
A+
A-
polat-galle

Bodrum'da Konaklama Hakkında Bilgiler

Türkiye’deki tatil beldeleri arasında en çok tercih edilen yerlerden biri Bodrum, Türkiye gezisinde mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken her Türk’ün 1 kez dahi olsa tatil için tercih edebileceğiniz muhteşem bir yer.

Bodrum, birbirinden güzel konaklama birimleriyle ile eşsiz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Fakat, bu tatil beldesinde konaklama birimi tercih ederken biraz dikkatli olmakta ve nerede konaklayacağınıza çok iyi bir şekilde karar vermekte de yarar var.

Bodrum’da birçok otel her şey dahil sistemi ile hizmet veriyor olsa da, biraz daha uygun fiyatlı otellerde her şey dahil olmayan sistemler bulunmaktadır.

Bodrum’da nerede kalmalı ? sorusuna birbirinden güzel otel tavsiyeleri vermek mümkün.

Bodrum’a yaz tatili amacıyla gidiyorsanız merkezde konaklamamalısınız. Bodrum merkezi genellikle gece hayatı, ulaşım, yeme-içme gibi aktiviteler için uygun. Plajlar ve dinlendirici bir tatil için aşağıdaki tavsiye ettiğimiz bölgeleri tercih edebilirsiniz. Bodrum’da arabasız tatil çok zorlayıcı olur. Mümkünse araba kiralayın veya arabanız ile gidin. Birbirinden güzel koylar ve plajlar arasında seyahat etmek isteyeceksiniz. Bodrum otelleri herşey dahil ve 5 yıldızlı konseptiyle çok fazla öne çıkar. Bu otellerde güzel vakit geçirebilirsiniz ancak keşfedilmeyi bekleyen muhteşem plajları unutmayın. Gümüşlük’te sessiz sakin bir tatil yapabilirsiniz. Arabanızla Yalıkavak’a kısa sürede geçip Palmarina’da güzel yemekler yiyebilir, eğlenebilirsiniz. Merkeze de uzaklığı yaklaşık 20 dakika. Bodrum’da fiyatlar sandığınız kadar yüksek değil. Erken rezervasyon indirimlerinden yararlanarak ucuza tatil yapabilirsiniz. Bana göre, Bodrum’da nerede kalınır sorusuna verilecek en güzel cevap Yalıkavak’tır.

Bodrum'da Konaklama Hakkında Bilgiler

Bodrum’da konaklama için tercih edilebilecek birçok bölge bulunmaktadır. Bunlardan en çok tercih edilen ve en favori olanlar ise ;

Yalıkavak ; Bodrum’da konaklama için en çok tercih edilen yerlerden biri olarak bilinmektedir ve burada otel fiyatları diğer bölgelere nazaran biraz daha uygundur. Eşsiz 5 yıldızlı otelleri ile ön plana çıkan bu bölgeden, Bodrum’un birçok köşesine de çok rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Birbirinden kaliteli restoranları, kafeleri ve barları da burada bulabilirsiniz.

Gümüşlük ; Bodrum daki en eğlenceli bölgelerden biri olarak bilinen Gümüşlük, konaklama için tercih edilebilecek en ideal ve en güzel bölgelerden biridir. Burası daha çok Bodrum’un gece hayatına yakın olmak isteyenlerin tercih edebileceği bölgelerden biri olarak bilinse de, her turistin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bölgelerden bir tanesidir.

Göltürkbükü ; Lüks yatların demirlediği yerde bulunan bu bölge, biraz daha lüks bir konaklama şekli arayanların tercih edebileceği bölgelerdendir. Burası Bodrum’daki en çok tercih edilen yerlerden biri olarak bilinmektedir ve gönül rahatlığıyla tercih edilebilecek bölgelerden bir tanesi.

Bodrum'da Konaklama Hakkında Bilgiler

Bodrum İlçe merkezi ; Gece hayatı yönünden Türkiye’nin önde gelen yerlerinden biri olan Bodrum’un merkezi ulaşım, eğlence ve alışveriş seçeneklerinin fazlalığı nedeniyle tercih ediliyor. Konaklama için bu bölgeyi seçtiğinizde gündüzleri otobüs terminalinden kalkan dolmuşlar aracılığıyla gideceğiniz plajlarda keyifli vakit geçirebilir; akşamüstü Bodrum Çarşısı’nda alışveriş yapabilirsiniz. Akşamları ise denize paralel uzanan Barlar Sokağı’nın eğlenceli ortamında gündüz topladığınız enerjiyi harcayabilirsiniz.

Gümbet ; Bu bölge de Bodrum’da nerede kalınır ? sorusuna en güzel cevaplardan bir tanesidir. Birbirinden kaliteli lüks otelleri bu bölgede bulabileceğiniz gibi düşük bütçeli otelleri de burada bulabiliyorsunuz. Bu bölgenin en güzel yanı da, Bodrum’daki en düşük bütçeli konaklama birimlerine ev sahipliği yapıyor olmasıdır Diyebiliriz. Burası, Bodrum’un en canlı ve en hareketli bölgelerinden biri. Eşsiz kafeleri ve birbirinden güzel restoranları ile güzel bir deneyim sunmaktadır. Ayrıca gezilecek yerler bakımından da oldukça zengin bir bölge.

Bodrum'da Konaklama Hakkında Bilgiler

Bodrum’da nerede kalınır ? sorusu için daha birçok bölgeden bahsetmek mümkün. Fakat, yukarıdaki konaklama bölgeleri güzel bir Bodrum tatili için yeterli olacaktır. Araştırmanıza bu bölgelerden başlayarak aradığınız zevkte ve bütçede konaklama birimlerini rahatlıkla bulabilirsiniz. Bunun yanında otel seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta da bulunmaktadır.

Bodrum’da erken rezervasyon fırsat indirimleri ile %25’e kadar uygun fiyatlı otelleri bulabilirsiniz. Eğer Bodrum’da 3-4 ay öncesinden rezervasyon yapacak olursanız, aynı tesiste çok daha uygun fiyatlara odaları bulabiliyorsunuz. Tabi bunun için en azından 3 ay öncesinden rezervasyon yapmakta şart.

Bodrum’da otel tercihi yaparken de o otelin her şey dahil olup olmadığı, plaja yakınlığı ve turistik yerlere ulaşımı da oldukça önemlidir.

Bodrum’da gezip görülecek birbirine oldukça farklı uzaklıkta bulunduğundan dolayı, bu tatil beldesinde kültür gezisi de yapmak istiyorsanız, nerede konaklayacağınız oldukça önemli. Eğer turistik yerlere ulaşım konusunda iyi bir yerde konaklamayacaksanız, en azından araç kiralayın. Araçlarınız ile Bodrum’daki tüm turistik yerlere çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Bodrum’a sadece deniz, kum ve güneş için gidiyorsanız da, plaja yakınlığın dışında o otelin konuk yorumlarına da mutlaka göz atın. Ayrıca konuk değerlendirme puanı da oldukça önemli bir etkendir. Bazı oteller 9.5 gibi çok yüksek bir konuk değerlendirme puanına sahip olabiliyor. Fakat bu otellerin bu puanı kaç konuktan aldığı da oldukça önemlidir. Mesela 100 kişiden 9.5 gibi bir puan almış bir otel yerine 2 bin kişiden 9.0 gibi bir puan almış çok daha iyi olacaktır.

Bodrum’da nerede kalınır ? adlı bu yazımızda elimizden geldiği kadar, konaklama hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Umarım faydalı olmuştur.

Bodrum Ev Emlak