DOLAR
32,5180
EURO
34,8973
ALTIN
2.454,80
BIST
9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bodrum’da lise öğrencileri “yaratıcı düşünüp” yeni bir hayata başlıyor

Bodrum’da lise öğrencileri “yaratıcı düşünüp” yeni bir hayata başlıyor

MUĞLA (AA) – Bodrum ilçesinde bir lisede yaratıcı düşünme eğitimine katılan öğrenciler, okulda yakalarına taktıkları, “yeni bir hayata başlıyorum kitap okuyorum” ve “makyaj yapmıyorum kendimi olduğum gibi seviyorum” yazılı kartlarla dolaşıyor.

Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yaratıcı düşünme eğitimi verildi. Eğitimlerde öğrencilerin kendi düşüncelerini ifade ederek, hem kitap okumaya hem de kendini olduğundan farklı göstermek amacıyla yapılan makyajın gereksiz olduğuna ilişkin bilgi aktarıldı.

Okulun psikolojik danışman ve rehber öğretmeni Serkan Sarıtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere her anlamda faydalı bilgiler vermeye çalıştıklarını söyledi.

Eğitimlerin oldukça başarılı olduğunu ifade eden Sarıtaş, “Çocuklara ‘yaratıcı düşünme’ eğitimleri verildi. Bu eğitimler içerisinde öğrenciler kendi düşünceleriyle yazdıkları, ‘yeni bir hayata başlıyorum kitap okuyorum’ ve ‘makyaj yapmıyorum kendimi olduğum gibi seviyorum’ yazılarını yakalarına astılar. Her teneffüs kitap okudular. O kitabı zihinlerinde canlandırdılar ve bu eğitimlerin iyi bir şey olduğunu gösterdiler.” diye konuştu.

Yaratıcı düşünmenin ana noktalarından birisinin önce beyni boşaltmak olduğuna işaret eden Sarıtaş, örencilere ‘hayal gücünü, ön görünü geliştirecek kitabı doğru bir şekilde oku’ dediklerini ve bu kapsamda bir çalışma yaptıklarını da anlattı.

Eğitimlere katılan 9. sınıf öğrencisi Bensu Kök de bir şeyleri değiştirmek için insanın önce kendisinden başlaması gerektiğine dikkati çekti.

Kök, “Etrafımızdaki insanlara bir tavır koyarak, ‘ben artık buyum’ demeliyiz. Artık kitabı daha düşünerek okuyorum, artık makyaj yapmak istemiyorum, kendimi olduğum gibi doğal görmek istiyorum. ‘Çevremde beni bu şekilde kabul etmeli’ diyorum. Eğer böyle yaparsak çevremizdeki insan da bize uyabilir.” ifadesini kullandı.

Lise öğrencisi Mert Salman Gölgeleyen ise çok kitap okumak yerine, bir kitabı derinlemesine okumayı ve yazarın hissettiklerini yaşamaya çalıştıklarını anlattı.

Aktur tatil sitesi