DOLAR
32,5866
EURO
34,8481
ALTIN
2.504,29
BIST
9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Bodrum’dan Kanal İstanbul’a İtiraz

Bodrum’dan Kanal İstanbul’a İtiraz
polat-galle

Bugün sabah saatlerinde İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi vermek için ilçe merkezindeki PTT’de toplanan çok sayıda partili ile vatandaşlar, hazırladıkları dilekçeleri posta yoluyla gönderdi. Kanal İstanbul’un ÇED raporuna itiraz dilekçesi gönderenler arasında Başkan Aras da vardı. 

1 MİLYAR TL’Yİ BODRUM’A VERSELER ALTYAPI SORUNUMUZ KALMAZ

Dilekçeyi gönderdikten sonra bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, şunları dile getirdi:

“Bodrum özelinde konuşursak bizim özelimizde altyapı var, kanalizasyon var, ihtiyaçlarımız inanılmaz, çevre kirleniyor, doğa tahrip oluyor. Bizim kurtuluşa ihtiyacımız varken bu şekilde afaki işlere para harcanmasını istemiyoruz. 75 milyar doların 1 milyar TL’sini Bodrum’a verseler Bodrum’un kanalizasyon, altyapı, yol sorunu bitiyor. Biz sadece o kadarını istiyoruz. Böyle afaki projelerle Türkiye’nin bir yere gideceği yok. Yatırımı üretime yapsalar zaten iş bitecek” dedi.

BU İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR

“Biz Bodrum’un altyapı sorununun, içme suyu sorununun çözülmesini istiyoruz” diyerek açıklamasına devam eden Aras, “İşte görüyorsunuz DSİ’nin hatları her gün patlıyor. Sadece su kaybı değil, hayat kaybına da yol açabilecek pozisyonda. Ama onlara herhangi bir bütçe ayrılamazken ya da sellerle ilgili yapılacak sel kapanlarına bir bütçe ayrılamazken gidip de hayali bir işe bu kadar para harcanması bizce büyük bir israf. Bu israfın önüne geçilmelidir. Biz de bunun için geldik, bugün dilekçelerimizi verdik. ÇED raporu sürecinde en azından bu işin döndürülebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ise “Yapılmak istenen proje, insana karşı, doğaya karşı, ekosisteme karşı olduğu için CHP Bodrum İlçe Örgütü, halkımız ve Belediye Başkanımız ÇED raporuna itiraz dilekçelerimizi verdik” şeklinde konuştu.

polat-galle