DOLAR
32,5568
EURO
34,9352
ALTIN
2.426,52
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Bodrumlu Yazar: “Yarın Pazar” Dedi.

Bodrumlu Yazar: “Yarın Pazar” Dedi.
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrumlu Yazar: “Yarın Pazar” Dedi.

Bodrumlu yazar Melda Onuralp yeni kitabı, “Yarın Pazar” isimli romanını imzaladı. Yazarın çok sayıda okur ve arkadaşının katıldığı imza günü, spontan olarak söyleşiye dönüştü. Söyleşi esnasında Onuralp: “Hava, su, deniz, toprak, insan özgür olmazsa; sanatta özgürlükten söz edilemez. Sanatın tüm mayası özgürlüktür. Gazi Mustafa Kemal bu durumu şu sözleriyle noktalar: ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kesilmiş demektir .’ Bu sözlerin sarf edilişinin üzerinden 100 yılı aşkın bir zaman geçmesine karşın, düşüncede özgürlüğü tartışıyor olmak kendi içersinde sorunlu bir durumdur. Bunu kesinlikle aşmak gerek” dedi. Bodrumlu yazar okurlarının; sanata bakışına, kitaplarına, Bodrum’a dair sorularını da yanıtladı. İmza etkinliği ilgi ve ortam sıcaklığı nedeni 7 saatten fazla sürdü.

TÜRKAN SAYLAN’A AHDE VEFA…

Onuralp; “Bu roman Lepra (Cüzzam) hastalığını Türkiye’den kazıyan değerli Doktor Türkan Saylan’ın aziz hatırasına adanmıştır. İnsan hakları bilhassa kırsal kesimdeki kız çocuklarının eğitimi, kadın haklarının savunucusu; mücadelesini hasta düştüğü halde “Demir parmaklıkların arkasında da sürdürürüm” diyen bu mümtaz kadını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” sözleri ile son kitabı olan Yarın Pazar romanını okurlarıyla buluşturdu. İmza günü Cumhuriyet ve Atatürk Caddelerini bir birine bağlayan tarihi Adliye Sokak üzerinde bulunan Güneş Kitap-Kafe’de gerçekleşti.

BODRUM’DA BİR KÜLTÜR MEVZİSİ VAR…  

Bu tip etkinliklere açık olduklarını ifade eden imza günü mekanı olan Güneş Kitap-Kafe işletmecisi İnci Uysal ve Gamze Ersoy; “Kültürel etkinliklere ülkenin ve Bodrum’un ekmek, su kadar ihtiyacı var. Çorbada tuzumuz olduğu için mutluyuz. İşletmemizde alkollü-alkolsüz içecek, aperatif yiyecekler, ücretsiz internet bulunduğu gibi, ücretsiz kitap okuması da yapılabilmektedir” dediler. İlk kitabını 15 yaşında yazan yazarın söz konusu eserinin adı: “Hasat Mevsimi” idi. Daha sonrasında: “Adak Mumu, Yalnız Bir Defa, Prag Expresi, Kılıç Onlusu, Çekmecemdeki Mektup, Munise’nin Sırları, Ödünç Yıllar” isimli kitaplarına imzasını atmıştır. Yazar son kitabında notayı: “Şimdiye kadar kendim için yazmıştım. Lakin kalemin sorumluluğunu da taşıdığımın bilincindeyim. Nasip olursa, bundan böyle sınırlarımı aşıp, yaratıcılığımı ifade edeceğim” diyerek koydu.

HABER: AYHAN KARAHAN