DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Büyükşehir’den Su Faturası Açıklaması

Büyükşehir’den Su Faturası Açıklaması
polat-galle

Büyükşehir'den Su Faturası Açıklaması

Kasım ayı su faturalarında vatandaşların tepkisine neden olan artış ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama geldi.

Kasım ayı su faturalarında yer alan 26 Lira 25 kuruşluk İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli birçok vatandaşın dikkatini çekti. 10 Lira 72 kuruşluk 2 ton su tüketen bir vatandaş Kasım ayında, İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli, Büyükşehir Katı Atık Bertaraf Bedeli ile bunlara ait yüzde 8 ve yüzde 18’lik iki adet KDV bedeli ile toplam 48 Lira 75 Kuruşluk bir fatura ödemek durumunda kalıyor.

Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, su faturalarına yasa gereğince “İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli” adı altında hizmet bedeli tahakkuk ettirildiği bildirildi. Belediyeden yapılan açıklamada “Muğla genelinde 13 ilçemizde kasım ayı su faturalarında “İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli” adı altında hizmet bedeli tahakkuk ettirilmiştir. Söz konusu tarife Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının atık su alt yapı ve evsel katı atık bertaraf tesis tarifelerinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik gereğince bir zorunluluk olması sebebiyle su faturalarına yansıtılmıştır. Tarifeler yine aynı yönetmelik gereğince ilçe belediye meclislerince oluşturulmakta, mevzuat kaynaklı zorunluluk gereğince su faturalarıyla tahsil edilen ücretler ilçe belediyelerimize aktarılmaktadır. Su faturalarında görülen artış yukarıda anlatılan hususla alakalı olup Büyükşehir Belediyemizce su ve atık su bedeli tarifelerimizde her hangi bir güncelleme yapılmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

velux