DOLAR
32,3775
EURO
35,0510
ALTIN
2.326,39
BIST
9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cezaevlerinde koronavirüs tedbirleri

Cezaevlerinde koronavirüs tedbirleri
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Dalman ve Seydikemer ilçesindeki cezaevlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında ilaçlama ve dezenfekte işlemi yapıldı.

Adalet Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki idari binalar, mahkum kabul alanları, koğuşlar, koridorlar, derslikler, revir, ziyaretçi ve ortak kullanım alanları, cezaevi sevk araçları ve personel servislerinde dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi.

Üst seviyede uygulanan tedbirler çerçevesinde ceza infaz kurumlarına giriş yapacak herkesin sosyal mesafe kuralına uyularak maske ve eldiven takıldıktan sonra ateşi ölçülüp el ve ayakkabıları dezenfekte edilerek kurumlara girişleri sağlanıyor.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, yaptığı açıklamada, alınan önlemler ve uygulamaların tavizsiz devam edeceğini söyledi.

İnfaz koruma memurlarının da vardiya sürelerinin uzun tutulduğunu, memurların izole edilebilmeleri bakımından bu süre içerisinde ailelerinin yanına gitmemelerinin temin edildiğini vurgulayan Eker, “Ailelerinden uzak kalan cezaevi personeli de alkışı hak ediyor. Ziyaretçi yasağı nedeniyle hükümlülerin telefon görüşmeleri haftalık 10 dakikadan 20 dakikaya çıkarıldı. Hükümlülerin aileleriyle görüntülü konuşmalarının alt yapı çalışmaları bakanlığımızca hazırlanıyor.” dedi.

Eker, Bilim Kurulu ve bakanlığın talimat ve genelgeleri doğrultusunda virüs ile mücadelenin devam ettiğini dile getirdi.

Kuruma yeni gelen veya izinden dönen tüm hükümlülerin ateşlerinin ölçüldüğünü ve hükümlülere Kovid-19 çerçevesinde gerekli sorgularının ardından geldikleri gün ve saat esasına göre karantina uygulaması yapıldığını vurgulayan Eker, şunları kaydetti:

“Gözetim altında tutulan tüm hükümlülerin günlük ateş takipleri yapılıp herhangi bir rahatsızlığı olan hükümlüler uzman aile hekimimiz tarafından muayene ediliyor. Ceza infaz kurumlarımızda barınan tüm hükümlülerin yaşam alanlarının tamamı günde iki kez dezenfekte ediliyor. Kuruma dışarıdan malzeme getiren, kuruma ziyarete gelen veya herhangi bir nedenle kuruma gelen herkesin ateş ölçümleri yapılıyor.”

Eker, kurumdaki hükümlülere Kovid-19 ile ilgili olarak gerekli eğitim ve bilgilendirmelerin her gün üç, dört kez yapıldığını dile getirdi.

velux