DOLAR
32,5976
EURO
34,7961
ALTIN
2.488,42
BIST
9.457,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

CHP Bodrum İlçe örgütünde delege seçimleri devam ediyor.

CHP Bodrum İlçe örgütünde delege seçimleri devam ediyor.

CHP Bodrum İlçe örgütünde delege seçimleri devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe örgütünde delege seçimleri devam ediyor. Bugün Çırkan, Konacık, Dirmil, Yalıkavak, Geriş, Dağbelen, Tepecik ve Cevat Şakir Mahallelerinde yapılan seçimlerin 3’ünü Tuna Işın’ın, 6’sını ise Halil Karahan’ın listeleri kazandığı öğrenildi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Adayı Tuna Işın, Bodrum merkezinde yapılan delege seçimleri sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Her şeyden önce basın emekçilerine partimizin delege seçimlerine katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki parti içi seçimler çarşaf liste halinde daha demokratik şekilde olsaydı ama gelinen süreçte listelerin yarışı haline geldi. Parti içindeki bu yarışlar bizim partimizi diri, ayakta tutan yarışlardır. Genel seçimlere, yerel seçimlere hazırlayan yarışlardır, bir bayrak yarışıdır, kazananı kaybedeni olmaz. Bu yarışta benimle beraber aday olan tüm arkadaşlarıma, yönetime aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu demokrasi şöleni CHP ailesine hayırlı olsun.”

Işın, adaylık açıklamasını sosyal medya üzerinden duyurması ile ilgili sorulan soruya ise şu yanıtı verdi:

“Ben basın açıklaması yapmadım. Sadece sosyal medya üzerinden malum olanı ilan ettim. Delege seçimleri bittikten sonra bir basın açıklaması yapacağım. Ama bunun usulü, partinin alışageldiği delege seçimlerinden sonra bir basın açıklamasıydı. Benim yaptığım sadece sosyal medyadan kendi çevreme bir duyuruydu.”

BAŞKA PARTİLER YAPSA KENDİMİZ ELEŞTİRİRİZ

Delege seçimlerinin dar bir zaman diliminde yapılması ile ilgili de konuşan Işın, “Seçimlerin üyenin oy kullanması açısından, daha adil olması için uzun saatlerde olmasını ki bunun örneklerini İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin ilçelerinde görüyoruz, sabah 09.00 akşam 17.00 şeklinde olsa insanların daha rahat oy kullanabileceği ya da oy kullanma hakkını elde edebileceği seçimler olur. Biz daha çok bunu savunduk. Burada kimin ne yaptığı çok önemli değil, üyenin oy kullanması önemli. Bunu başka siyasi partiler yerel seçimlerde, genel seçimlerde yapmış olsalar, kendimiz eleştiririz. Kendimizin eleştirdiği şeyleri yapmak CHP’ne, demokrasinin önderi olmuş bir partiye yakışmıyor” şeklinde konuştu.

Bodrum Ev Emlak