DOLAR
32,6200
EURO
34,7840
ALTIN
2.419,16
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
28°C

CHP Milletvekili Erbay, İsyan Etti…

CHP Milletvekili Erbay, İsyan Etti…

CHP Milletvekili Erbay, İsyan Etti...

Milletvekili Burak Erbay; “Muğla’da sıkıntı var. 7 ilçeyi kaybetmişiz. 400 bin alacağımız oy 200 bine inmiş. Bu parti bu günlere zor geldi. Çay kaşığıyla toplanan oyları kepçeyle savuruyorsunuz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, partisinin Ortaca İlçe Başkanlığı kongresine katıldı.

Milletvekili Erbay, kongrede yaptığı konuşmada, CHP İl Başkanlığını eleştirdi.

Muğla’da, CHP açısından yolunda gitmeyen işlerin olduğunu savunan Erbay, parti için mücadele etmiş isimlere ayıp edildiğini söyledi.

İl Başkanlığının belirlediği kongre takvimine tepki gösteren Milletvekili Erbay; “Birileri bazı konular konuşulmasın diye ellerinden geleni yapıyor. Ankara’da şuanda bütçe görüşmeleri var. Dilimiz döndüğünce Muğla’nın sıkıntılarını orada anlatmaya çalışıyoruz. Biz bunlarla uğraşırken İl Başkanlığı bir takvim belirliyor. Salı Milas, Çarşamba Dalaman ardından Ortaca. Bütçe görüşmesi nedeniyle milletvekillerimiz yok. Böyle olur mu. Kongreleri haftaya yapsanız ne olur. Kimden korkuyorsunuz. Muğla’da sıkıntı var. 7 ilçeyi kaybetmişiz. 400 bin alacağımız oy 200 bine inmiş. Neyden kimi kaçırıyorsunuz, yapmayın. Bu parti bu günlere zor geldi. Çay kaşığıyla toplanan oyları kepçeyle savuruyorsunuz. Muğla’da sıkıntı var geleceği planlamamız lazım. Konuşmadan olmaz. Kendinizi sorgulamakta, hatayı nerede yaptım demekte sıkıntı yok. İl örgütü 13 ilçenin yedisini kaybettim ben nerede yanlış yaptım diyecek. Kişiler üzerinden birilerini kahramanlaştırmak onun karşısında da kişiler üzerinden birilerine fatura kesmek doğru değil.” diye konuştu.

“Daire başkanlarının çizdiği tabloyla Muğla’da siyaset üretmeye kalkarsan bir yere varamazsın”

CHP’nin ittifakla 400 bin oy potansiyeline sahipken 210 bin oy almasının sorgulanması gerektiğini belirten Milletvekili Erbay, Muğla’daki sıkıntıların konuşulmasını istemeyenlerin olduğunu ifade etti.

Birilerinin Muğla’da partinin 20-30 yıllık birikimini kenara atmaya çalıştığını öne süren Erbay; “Bizim Muğla’da konuşmamız gereken sıkıntılar var. Büyükşehir yapılanmasında sorunlar yaşıyoruz. 5 yıl il genel meclisi üyeliği yaptım. Yasanın uymayacağını zaten söyledik. Yasa çıktıktan sonra sistemsel sorunlar yaşandı. Daire başkanlarının neredeyse bakanlar kadar yetkisi var. Daire başkanlarının çizdiği tabloyla Muğla’da siyaset üretmeye kalkarsan bir yere varamazsın. Örgüt güçlü olacak. Tabanda sokakta olanlar sesini duyurabilecek. Aylardır ilçe başkanları bir araya geldi mi, yazık, ayıp. Muğla’ya ayıp ediyorsunuz. Belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını bir araya getirme, milletvekillerini kongrelerde konuşturma nasıl olacak. Ben Fethiye’yi aldım başarılıyım gibi bir takım tablolar çizmeye çalışıyorsunuz yapmayın. Emeklere yazık etmeyin. 13 ilçenin yedisini kaybetmişiz. Cumhuriyet Halk Partisi ittifakla birlikte 400 bin gibi bir oy alması gerekirken 210 bin oy aldık. Muğla merkezde ilçe belediye başkanı 36 bin oy alıyor, büyükşehir 25 bin oy alıyor. Ondan sonra seçim bitiyor kabahatli arıyoruz. Böyle olmaz. Birileri Muğla’da partinin 20-30 yıllık birikimini kenara atmaya çalışıyor. Bu temeli biz yok edersek üstüne doğru bir şey kurgulayamayız. Siz kime hizmet ediyorsunuz. Parti bu durumdayken, bu kadar zarar verdikten sonra kongrede il başkanı olsan ne olur. Ayıp değil mi.” dedi.

“Aday adaylığı sürecini doğru kurgulamamız lazımdı. Emek veren, mücadele etmiş insanları yok saymamalıydık”

Milletvekili Erbay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tek adam rejimine karşı çok akılcı yöntemlerle ittifaklar kurgulandı. Uzun yıllar sonra 17 ilde milletvekili çıkardık. Bir hedefe ulaşıldı. Belediye başkanlarımız da canla başla çalışıyorlar. Burada yapılacak hizmetlerle partimiz iktidara uzak değil. Biz bu havayı genelde yakalamışken, Muğla’da niye bunu yakalayamayalım. Ortam çok müsaitti. 9 belediyemiz vardı. Büyükşehir’i almışız. Kırsala hizmet ediyoruz. Bunun üstüne aday adaylığı sürecini doğru kurgulamamız lazımdı. Emek veren, mücadele etmiş insanları yok saymamalıydık. Aday adaylığı sürecinde ilçelere Muğla’dan müdahale edilmemeliydi. Şimdi kongre süreçlerinde de yanlış işler yapılıyor. Barış içinde olabilmemiz lazım ama bu il yapısıyla devam ederse hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorum. Benim bu topraklara borcum var. Yuvarlak çayda verdik mücadelemizi, İztuzu’nda verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Yeter ki örgütle uyumlu çalışalım.