DOLAR
32,3025
EURO
35,1095
ALTIN
2.272,70
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C

CHP’li vekilden Bakan Ersoy’a: Neden vazgeçmiyorsunuz?

CHP’li vekilden Bakan Ersoy’a: Neden vazgeçmiyorsunuz?
Aktur tatil sitesi

CHP'li vekilden Bakan Ersoy'a: Neden vazgeçmiyorsunuz?

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bodrum’da yapacağı otel için 25 dönüm ek inşaat verildiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Bakan Ersoy’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Alban, ‘Bu yatırımdan neden vazgeçmiyorsunuz?’ diye sordu.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bodrum-Kissebükü Koyu’nda kendisine otel yaptırmak amacıyla imar değişikliğine gittiğini ileri sürdü. Alban, Bakan Ersoy’un oteline 25 dönüm alan için ek inşaat izni verildiğini ileri sürerek, konuyu TBMM’ye taşıdı.

‘Bakir koyların imara açılmasına karşı çıkması gereken ilk kişi Turizm Bakanı olmalı’

TBMM’ye verdiği soru önergesinde Mürsel Alban, Kissebükü’nde 95 dönüm araziyi satın alan Ersoy’un, bu yatırımdan vazgeçmesi beklenirken kendisinin bu alan bitişik durumdaki 25 dönüm araziyi daha aldığının ortaya çıktığını belirtti. Bakir koyların imara açılmaması için mücadele etmesi gereken ilk kişinin Kültür ve Turizm Bakanı olması gerektiğini kaydeden Alban, ”Cennet gibi doğa Bakanlık eliyle talan ediliyor.” ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Alban, Bakan Ersoy’un cevaplaması talebiyle yönelttiği sorular şunlar:

“Kültür ve Turizm Bakanı olarak göreve başlamadan önce, adı geçen bölge ile ilgili yatırımlarınız hakkında, ‘Çok da içimize sinmiyor bu güzel doğa parçasına yatırım yapmak ama 5 milyon dolar para yatırdık, bakanlık geri verse vazgeçeriz’ şeklinde bir söyleminiz olmuş mudur?

Şu an konuyla ilgili olarak en yetkili kişi konumunda bulunduğunuza göre, yatırdığınız parayı geri alarak, bu koyun talan edilmesinden vazgeçmenizin önünde ne gibi engeller vardır?

Neden yatırımdan vazgeçmek yerine, bitişik konumdaki 25 dönümü de yatırıma dahil ederek, talanı katlatarak büyütüyorsunuz?

Yapılan imar değişikliği sonucu güzelim doğa parçasının talanı ile ilgili bakanlık  koltuğunu kullanarak, şirketinizin yatırımlarını büyüttüğünüz konusunda öne sürülen iddialar hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Şirketinizin bu yatırımlarla büyümesi, Türkiye turizminin büyümesi anlamına mı gelmektedir?

Bu tür bakir koyların ve buna benzer yerlerin talanına devam mı edeceksiniz, yoksa bu yatırımdan vazgeçerek örnek bir davranış sergileyip, ‘talana dur’ mu diyeceksiniz?”