DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Çiftçilere ceviz fidanı

Çiftçilere ceviz fidanı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Çiftçilere ceviz fidanı

MUĞLA (AA) – Muğla‘da, 565 aileye, yüzde 50 hibeli 55 bin ceviz fidanı dağıtıldı.

Fidanların 2 bin 200 dekarlık alanda toprakla buluşacağı destekleme kapsamında Menteşe’nin Düğerek Mahallesi’nde fidan dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kırsal kalkınmaya yönelik yapılan yatırımları hatırlattı.

Gürün, beş yılda 128 bin fidan dağıtıldığını belirterek, şunları kaydetti:

Muğla topraklarında en fazla verim alınacak fidanları dağıtıyoruz. Biz öncelikle yem tohumu dağıtıyoruz. Ayrıca ceviz, memecik zeytini, kestane ve incir fidanı dağıtıyoruz. Özellikle saklanabilen ürünler tercih ediyoruz. ‘Toprağını satma ürününü sat’ diyoruz ve desteklerimizi giderek artırıyoruz. Finans ve pazarlama sorunları nedeniyle kooperatifçiliğe önem veriyoruz. Üreticilere kooperatifleşme konusunda gayret göstermelerini öneriyorum. Bu konudaki müracaatlarda belediye olarak her türlü yardımı yapacağız. Kooperatiflerle protokol imzalayarak onlara destek veriyoruz. Bunların örnekleri var. Muğla‘nın ikliminden faydalanmamız lazım.”

Menteşe belediye Başkanı Bahattin Gümüş de Menteşe ilçesinde 48 kırsal mahalle olduğunu, alternatif  ürünlerle çiftçinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu yıl çiftçinin en büyük kazancı cevizden aldığını anlatan Gümüş, cevizin, zeytinin önüne geçmeye başladığını aktardı.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Buket Kallem ise yapılacak olan desteklemenin mali tutarının 1 milyon 60 bin lira olarak değerlendirildiğini söyledi.

Program fide dağıtımının ardından sona erdi.

Aktur tatil sitesi