DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Çilsal “Aspat’da Kanuna Karşı Hile Yolunu Kullanıyorlar”

Çilsal “Aspat’da Kanuna Karşı Hile Yolunu Kullanıyorlar”
Bodrum Ev Emlak

Çilsal “Aspat’da Kanuna Karşı Hile Yolunu Kullanıyorlar”

ÖDP ilçe başkanı hukukçu ve yazar Mehmet Çilsal bugün yaptığı yazılı açıklamada Aspat Tatil Köyü ve Turistik Tesisleri A.Ş. nin hukuksuz uygulamalarına dikkat çekti.

ÇİLSAL “ASPAT’DA KANUNA KARŞI HİLE YOLUNU KULLANIYORLAR”

 ANTERHABER – Çilsal “Bakanlığın ve kamuoyunun  dikkatine” diyerek başladığı açıklamada “Aspat’daki hukuksuzluk , Gündogen Çetili’deki hukuksuzluğa çok benziyor” dedi.

ŞİRKET HUKUKU SÜRECİ BİTMEDEN İKİNCİ ETABA BAŞLAMIŞTIR

Çilsal açıklamasında “Bilindiği gibi, TMMOB tarafından açılan dava neticesinde Aspat Tatil Köyü ve Turistik Tesisleri A.Ş adına verilmiş olan 07.06.2018 tarih, E-2018177 nolu “ÇED Gerekli Değildir” kararı iptal edildi, ardından da şirketin başvurusuyla Danıştay’da temyiz süreci başlatıldı. Projenin ilk etabına ait bu hukuki süreç halen devam etmektedir. Tuhaf olan şu ki; Danıştay kararının ne olacağını bekleme gereği dahi duymayan Şirket, projesinin ikinci aşamasına ait PTD ile idareye başvurarak 28.10.2019 tarihinde ÇŞB Muğla İl Müdürlüğü sayfasındaki ilanla ikinci ÇED sürecini başlatmıştı.Yani özetle, ilk etabın hukuki süreci bitmeden ikinci etabın idari süreci başlatılmıştı.

Çilsal “Aspat’da Kanuna Karşı Hile Yolunu Kullanıyorlar”

VENEDİK TARZI KANALLAR YAPILIYOR

Tüm bu idari ve hukuki aşamalar şirketin lehine sonuçlanırsa, birinci etap projedeki 310 oda kapasitesili otel+villa/apart turizm tesisine ilave olarak; ikinci etap proje ile 175 adet toplu konut projesi daha hayata geçirilecek.

Bu arada, 1.Derece Arkeolojik Sit alanı olan 408/2 nolu parsel ve antik çağlardan beri liman olarak kullanılan “Azmak”, ya derecesi düşürülerek ya da tamamen kaldırılarak şirketin kullanımına sunulacak.  Proje alanında hafriyatı yapılmış  Venedik tarzı kanallar buna işaret ediyor çünkü.  Kıyı ve deniz alanlarının tahsisi ise en son aşama…

Çilsal “Aspat’da Kanuna Karşı Hile Yolunu Kullanıyorlar”

KANUNA KARŞI HİLE YOLUNA GİDİYORLAR

Besa projesinde olduğu gibi, bu projede de şirket,  ÇED mevzuatına aykırı biçimde  normal yollardan elde edemeyeceği sonucu, kanuna karşı hile yoluyla  elde etmeye çalışmıştır. Proje sahibi aynı kişi, proje de bir bütün olduğu halde “ÇED Raporu” olarak bilinen EK-1 listesinden kaçmış ve her nasılsa EK-2 listesine  tabi olabilmiştir.

Yine,  projesi konut imar mevzuatına tabi olduğu halde  yasalara aykırı biçimde her nasılsa turizm mevzuatının uygulanmasını sağlamıştır.

Diğer taraftan, yasaları aşarak DSİ vasıtasıyla kültürel varlık niteliğindeki azmak deresinin jeolojik özelliğini bozacak şekilde “ıslah projesi” uygulamak üzeredir.

Tüm bu nedenlerle,İlgili ve yetkili herkesi Bodrum Yarımadası’na karşı merhametli olmaya ve hukuka uygun davranmaya davet ediyorum” dedi.

Aktur tatil sitesi