DOLAR
32,6905
EURO
34,8057
ALTIN
2.506,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Coolsculpting  Soğuk Lipoliz Uygulaması

Coolsculpting  Soğuk Lipoliz Uygulaması
A+
A-
polat-galle

Vücudunuzdaki yağları dondurarak atmak artık imkansız değil! Yaygın olarak coolsculpting adı verilen soğuk lipoliz uygulaması, kişiye hiçbir zarar vermeksizin istenmeyen yağlardan kurtulmaya yarıyor. Detaylar haberimizin devamında…

Coolsculpting Nedir?

Çağımız insanının başlıca sorunlarından biri olan fazla kilolar birçok insanın kabusu haline gelmiştir. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen bireyler birçok arayışa girmişlerdir. Diyetisyene gidip diyet programları uygulamak, spor yapmak, yeme içmeye dikkat etmek gibi yöntemler uzun süre gerektirdiği için herkes tarafından başarılı sonuçlara olanak sağlamamıştır. Bu yöntemleri deneyip başarılı olamayan insanlar da cerrahi müdahale yaptırmaya yönelmişlerdir. Ancak bu gibi estetik ameliyatlar taşıdığı riskler dolayısıyla çok fazla önerilmemektedir. Bu ameliyatlar yerine cerrahi müdahale gerektirmeksizin uygulanan yeni yöntemler bulunmuştur. Coolsculpting adıyla bilinen soğuk lipoliz uygulaması ortaya çıkmıştır. “Soğuk lipoliz nedir?” diye sorarsak bu uygulama vücutta bölgesel yağlanmanın görüldüğü kalça, karın, gıdı, çene altı gibi yerlerde oluşan yağlanmanın dondurularak dışarı atılması işlemidir. Bu uygulamadan kısa sürede sonuç almak, insanlar için memnuniyet verici bir durum olduğu için tercih edilebilecek bir işlem olmuştur.

Coolsculpting ya da cryolipolysis denen bu prosedür cerrahi değildir. Bir vücut şekillendirme işlemi olan “soğuk lipoliz nedir?” sorusunun cevabı niteliğindeki coolscupting, yağ kümelerinin tahrip edilip, sonrasında yavaş bir biçimde bozulmasıyla beraber karaciğerin bu yağ hücrelerini dışarı atması ile olur. İşlemi yaptıran kişiler uygulamanın etkisini birkaç gün içinde görmeye başlarlar. Ancak tam olarak sonuçları etkin bir biçimde kendini göstermesi genellikle 1 ay ile 4 ay arasında değişmektedir.

Coolsculpting genelde şu bölgelere uygulanır;

  • Kalça
  • Gıdı
  • Üst boyun ve çene altı
  • Baldırlar
  • Karın
  • Koltuk altı

Liposuction Ameliyatı İle Kıyaslandığında Soğuk Lipoliz İşleminin Avantajları

FDA onaylı bir bölgesel incelme yöntemi olan coolsculpting yani soğuk lipoliz uygulaması sadece kadınlarda kullanılan bir işlem değildir. Aynı zamanda erkelerin de yararlanabileceği bir yöntem olan bu tedavi yöntemi liposuction ameliyatına alternatif oluşturmaktadır. Bu ameliyatta da yağ hücrelerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Ancak soğuk lipoliz cerrahi işlem gerektirmediği için daha risksizdir. Çünkü estetik işlemlerde kesi olduğu için dikiş gerekmektedir. Soğuk lipolizde ise anestezi dahi yapılmamaktadır. Bunlardan dolayı coolscupting estetik kaygılara neden olmamaktadır.

Liposuction ameliyatlarının riskleri arasında bir de vücutta oluşturabileceği dalgalanmalar ve çukurluklar yer almaktadır. Lipolizde ise kas üstü yağ dokusuna etki edildiği için çevre dokular etkilenmez. Bu yüzden de coolsculpting daha avantajlıdır.

Coolsculpting Kimler İçin Uygundur?

Bu uygulamanın yapılacağı kişiler bağışıklık sistemi açısından güçsüz durumda olmamalıdır. Uygulama yapılacak kişiler soğukla başa çıkabilme yetisine sahip olmalıdır. Aksi halde büyük tıbbi komplikasyonlara maruz kalabilirler.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Yaptıramayacak Kişiler;

  • Hamileler
  • Emziren anneler
  • Gebelik tedavisi görenler
  • Mantar hastalığı olanlar
  • Soğukla karşılaşınca artan proteinlerin normal olmayan derecede yüksek konsantrasyonlara sebep olduğu kriyoglobulinemi hastaları
  • Kan inceltici ilaç kullananlar
  • Uygulamanın yapılacağı yerde fıtığı olanlar

Coolsculpting İşleminin Avantajları Nelerdir?

  • Soğuk lipoliz nedir? sorusunun cevabında da söylediğimiz gibi bu uygulama uzun süreli bir vakit ayırma gerektirmeyeceği ve deride bir bozukluk oluşturmayacağı için, işten veya günlük yaşantıdan feragat etme gerektirmeyecektir.
  • Yağ hücreleri tahrip edilerek uygulandığı için uzun ömürlü bir işlemdir ve bundan sonra kilo alma riski düşmektedir.
  • Sonuçlar yavaş yavaş ilerlediği için dışardan bakılınca doğal görünmektedir.
  • Ciltte herhangi bir morarma veya çukurlaşma oluşturmadığı için deride bulmaya sebep olmaz.
  • Kilo vermiş ya da sağlıklı olup da fazla yağlarından kurtulmak isteyenlerin de uygulatabileceği bir işlemdir.

Coolsculpting İstanbul’da CoolClinic’de

İstanbul’da CoolClinic’in uyguladığı Coolsculpting yani soğuk lipoliz, vücudunuzdaki fazla yağların ameliyatsız bir şekilde vücudunuzdan atılmasını sağlıyor. Siz de yağlarınızdan kurtulmak ve fit bir görünüme kavuşmak istiyorsanız Coolsculpting yaptırabilirsiniz!