DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Düzenli ev için ipuçları!

Düzenli ev için ipuçları!
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Evinizde hiç kullanmadığınız ancak atmaya da kıyamadığınız eşyalar dağ gibi mi oldu? Artık evinizdeki dağınıklığı kontrol edemiyor musunuz? O zaman bu yazımızı dikkatlice okuyun ve hemen bir başlangıç yaparak, harekete geçin! İşte evinizi düzenlemenin kolay yolları…

Yapacaklarınızı listeleyin

Evinizi düzenlemek için işe yapacaklarınızı organize ederek başlayabilirsiniz. Yapacaklarınızı önem sırasına göre listeleyin. Eğer kendinizi çok iyi hissetmiyorsanız basit şeylerle işe başlayabilirsiniz.

 

Düzenli ev için ipuçları!

Hedef belirleyin

Bir günde kaç iş yapabilirsiniz? Yapabileceğiniz işleri günlük, haftalık ve aylık olarak belirleyin ve hedef kartları oluşturun. “Bugün mutfağı temizle”, “Kitaplık düzenlenecek” gibi kartlar hem hatırlatıcı olacak hem de motivasyon sağlayacaktır. Her hedef sonrası kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın!

Ev işini oyuna dönüştürün!

Evinizi organize etme işini “Atma ve tutma” oyununa dönüştürebilirsiniz. “Hangi eşyalarımı, neden atmalıyım?” sorusuna verdiğiniz cevapları listeleyin ve atılacakları “Atma” listenize ekleyin. İşinize yaramayan, hiç kullanmadığınız eşyalarınızı, lekeli ya da yırtık kıyafetlerinizi atarak işe başlayın. Kullanmadığınız eşyalarınızı atmak yerine derneklere ya da ihtiyacı olan kişilere de bağışlayabilirsiniz. Atmayı göze alamadığınız eşyalarınızı ise “Tutma” listenize yazın ve neden saklamak istediğinizi açıklayarak, bundan sonrasında bu eşyayı nasıl daha işlevsel kullanabileceğinizi düşünün!

Düzenli ev için ipuçları!

Depolamayı kullanın

Evinizi düzenlerken dolap, çekmece ya da sepetlerden yararlanabilirsiniz. Dağınıklığa sebep olan eşyaları bu alanlara koyarak dağınıklığı engelleyebilirsiniz.

Fatura kutunuz olsun

Faturalar, evraklar gibi birçok kağıt evi dağınık gösterir. Bir fatura klasörü oluşturarak evinizin daha derli toplu görünmesini sağlayabilirsiniz.

Mutfak ve banyoya daha fazla zaman ayırın

Evinizi düzenlerken mutfak ve banyonuzu unutmayın! Bu mekanları düzenleyerek, alan verimliliğini artırabilirsiniz. Mutfakta ve banyoda her gün kullandığınız eşyaları dolabınızın en ön kısmını koyun. Sık kullanmadıklarınızı ise arka taraflar koymayı tercih edin. Özellikle ecza dolabınızda yer alan son kullanma tarihi geçen ilaçları, uygun bir şekilde ortadan kaldırın.

Bodrum Ev Emlak