DOLAR
32,4571
EURO
34,7340
ALTIN
2.439,37
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

 Eddie Van Halen Kimdir?

 Eddie Van Halen Kimdir?
A+
A-

Edward Lodewijk Van Halen isimli ünlü müzisyen, 26 Ocak 1995 yılında dünyaya geldi. Hollanda’da doğan sanatçı Nijmegen’de uzun yıllar yaşadıktan sonra, 1962 yılında Pasadena Californiya’da yeni yaşamını sürdürüyordu. Piyano ile müzik hayatına başlayan Halen, bateriyi daha eğlenceli bulduğu için ileride bateri çalmaya başladı.

Abisi “Alex Van Halen” ise gitar dersleri almaya başlamıştır. Ancak Eddie Van Halen daha sonra esas yeteneğinin gitar olduğuna karar vermiş ve abisiyle enstrümanlarını değiştirmişlerdir. Yaklaşık 12 yaşlarında gitar çalmaya başlayan Eddie durmaksızın pratik yaparak kendini geliştirdi.

Van Halen’in En Çok Dinlenen Şarkıları ve Sözleri

 

 

14 yaşına geldiğinde Eric Claptonun Cream grubunda attığı soloları notası notasına çalabilir duruma gelmişti. 1974 yılında Van Halen grubunun temellerini abisiyle birlikte “Mamut” adlı grupla attı. 1990`ların sonlarında ağız ve dil kanserine yakalandı. Doktorlar günde 12 ile 14 saat ağzında metal pena tutmasının bu hastalıklara sebep olduğunu söylediler.

Çeşitli tedavi metotlarıyla dil kanserinden kurtulmuş ancak hala ağız kanseriyle mücadele etmektedir. Her şeye rağmen de sigara içmeye devam etmektedir. Sağlık nedenleriyle psikolojik yapısı da bozulmuş ve bunun sonucu olarak çevresi tarafından geçimsiz biri olarak tanımlanmaya başlamıştır. Bu durum eşiyle boşanmasına sebep olmuştur. Eddie Van Halen`in oğlu da yeni albümlere de Van Halende çalacaktır.