DOLAR
32,4978
EURO
34,5801
ALTIN
2.476,93
BIST
9.575,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Emlakçılar dikkat! Son tarih 5 Aralık!

Emlakçılar dikkat! Son tarih 5 Aralık!
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Emlakçılar dikkat! Son tarih 5 Aralık!

5 Aralık 2019 itibariyle “Mesleki Yeterlilik Belgesi”ne sahip olmayan emlakçılar faaliyetlerini yürütemeyecek. Belge almayan emlakçıların bir an önce başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Oda kaydı, Vergi Levhası kaydı Halk Eğitim Merkezlerinden emlakçılık alanı ile ilgili alınan kurs sertifikasını ibraz edemeyen tüm emlakçıların 5 Aralık 2019 tarihine kadar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaları gerekiyor.

Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlandı. Gayrimenkul sektörünü ilgilendiren önemli yeniliklerin getirildiği yönetmelik kapsamında belgelerini almayan emlak danışmanları, inşaat işçileri ve birçok meslek grubu Aralık 2019 itibariyle bu sektörde faaliyette bulunamayacak.

Son tarih 5 Aralık

Yönetmelikte mevcut firmalar ve bundan sonra kurulacak yeni firmaların İl Ticaret Müdürlükleri tarafından yetki belgesi alacak. Yetki belgesi almak amacıyla firma ortaklarından en az birinin ve satış-pazarlama personelinin “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaları gerekiyor.

Nasıl ve nereye başvurulacak?

Emlak sektöründe mesleki yeterlilik belgesi hizmeti TOBB MEYBEM tarafından 81 il ve 160 ilçede Oda ve Borsalar aracılığıyla veriliyor.

Şartlar nelerdir?

a) On sekiz yaşını doldurmuş olması,
b) En az lise mezunu olması,
c) Mesleki yeterlilik belgesine veya emlak yönetimine ilişkin ön lisans diplomasına sahip olması,
d) İflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile itibarını yeniden kazanmış olması,
e) Konkordato ilan etmemiş olması,
f) Kasten işlenen bir suçtan dolayı affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörün finansmanı, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı veya haksız mal edinme suçlarından hüküm giymemiş ya da ticaret ve sanat icrasından hükmen yasaklanmamış olması.

Belgesiz çalışana 4 bin lira ceza

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almadan faaliyetlerine devam eden emlakçılara ve emlak işletlemelerine 4 bin lira ceza verilecek.

velux