DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Erkeklerde meme büyümesi jinekomasti nedir vücut geliştirme yapanlar dikkat!

Erkeklerde en sık rastlanan meme rahatsızlıklarından olan jinekomasti nedir ve nasıl gelişme gösterir? İşte detaylar…

Erkeklerde meme büyümesi jinekomasti nedir vücut geliştirme yapanlar dikkat!
A+
A-
velux

Genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan erkeklerde meme büyümesinin (jinekomasti), çok çeşitli sebepleri olabilir. Sıklıkla altta yatan hormonal bir bozukluk, hastalık ve ilaç kullanım öyküsü olmaksızın gelişen meme büyümesinin sebebi tam olarak açıklanamamaktadır.

Bu durumdan dolayı plaja gidemeyen, spor salonlarında egzersiz yapamayan, sosyal çevrede sıkıntı yaşayan, hatta özgüven problemi yüzünden cinsel hayatıyla ilgili çekinceleri olan kişi sayısı oldukça fazladır.

Jinekomasti nasıl anlaşılır?

-Göğüslerde hassasiyet
-Meme dokusunda şişkinlik
-Göğüslerde ağrı ve acı

 Tedavisi nasıl yapılır?

Jinekomasti tedavi seçenekleri jinekomastinin tipine göre belirlenir. Medikal tedaviler hastanın yaşına, hormonal düzeyine göre düzenlenir. Tedavi ve çözüm aşamasında ilaçla tedavi, hormonla tedavi, liposuction ile tedavi ve ameliyatla tedavi gibi farklı yöntemlerden yararlanılabilir.