DOLAR
32,5641
EURO
34,7152
ALTIN
2.488,58
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ersoy-Bağlıkaya gerilimi TBMM’ye taşındı

Ersoy-Bağlıkaya gerilimi TBMM’ye taşındı
Aktur tatil sitesi

Ersoy-Bağlıkaya gerilimi TBMM’ye taşındı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasındaki gerilim, Bakanlığın bütçe görüşmelerinin yapıldığı sırada TBMM’de de gündeme geldi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın Mehmet Nuri Ersoy’u TÜRSAB seçimlerine müdahale ettiği ve tarafsızlığını bozduğu şekindeki eleştirilerine yanıt veren Ersoy, hem iddiaları yalanladı hem de Firuz Bağlıkaya’ya dönük ithamlarda bulundu.

”Rakiplerle görüştüm ama taraf olmadım”

TÜRSAB genel kurulu öncesi Bağlıkaya’nın rakipleriyle görüştüğünü kabul eden Ersoy, söz konusu görüşmeyi, ‘’Ben bakan pozisyonunda olarak benden randevu talep eden bütün turizm paydaşlarına randevu vermekle yükümlüyüm.’’ diyerek savundu.

Seçimde kendisinin taraf olmadığının Bağlıkaya’nın yaptığı konuşmayla da teyit edildiğini söyleyen Ersoy, ‘’TÜRSAB’da, seçimlerde tarafsızlığımı bozduğumla ilgili iddiada kalbim ve vicdanım çok rahat. TÜRSAB Başkanı seçim konuşmasında taraf olmadığımız için bizzat benim şahsıma teşekkür etti. Burada bir özrü hak ediyorum.” diye konuştu.

”Denetçi göndermek için seçimin bitmesini bekledim”

TÜRSAB’a ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın şirketine denetçi gönderdiğini söyleyen Mehmet Ersoy, TÜRSAB’ın belge verirken zorunlu bağış aldığıyla ilgili kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini ileri sürdü. Tarafsızlıklarını bozmamak adına denetçi göndermek için seçimin bitmesini beklediklerini kaydeden Ersoy, denetçilerin yüzlerce bağış makbuzu bulduklarını iddia etti.

”Ben sana bakanlık olarak daha fazla yetki verirsem ne yaparsın?”

Buradan konuyu 1618 sayılı yasaya getiren Bakan Ersoy, yeni yasayla birlikte TÜRSAB’ın ‘yetkilerimi daha fazla arttır, daha fazla lisans ve belge verme yetkisini bana devret’ dediğini söyledi. Ersoy, “Sen elindeki yetkiyle bunu yaparsan, ben Bakanlık olarak sana daha fazla yetki verirsem ne yaparsın? Düşünebiliyor musunuz, ortalıkta neler döner? Daha önceki yönetimde de bilet yolsuzlukları, vesaire oldu, bundan dolayı kamu zararı da oluştu; bu ikinci olay TÜRSAB’la ilgili. Hem 1618 sayılı Yasa’yı bekletme sebebimiz hem de denetim gönderme sebebimiz budur.” dedi.

”Firuz Bağlıkaya’nın mağazalarına denetçi gönderdim”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın işlettiği müzelerin içindeki mağazalara da denetçi gönderdiğini itiraf eden Ersoy, 41 liraya su, 20 liraya çikolata satıldığı şeklindeki ithamları ciddiye aldıklarını, söz konusu şirkete ilk etapta yüzde 20 indirim yaptırdıklarını ve yılbaşına kadar yüzde 50 indirim daha yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

”Tahsisi bakan olmadan önce aldım”

Kendi şirketi ETS’ye tahsis edilen ve sonrasında tahsis genişlettiği haberleri ile gündeme gelen Bodrum-Adalıyalı Koyundaki arazi ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Ersoy, Turizm Teşvik Yasası kapsamında tahsisi 2005 yılında aldığını ve araziyle ilgili tüm hakların kendisi bakan olmadan önce verildiğini söyledi.